EPSn miesten edustusjoukkueen taival Ykkösessä jatkuu heinäkuussa vierasottelupainotteisesti. Sunnuntain ottelussa isäntänä toimii VIFK jota vastaan olisi erityisen tärkeä saada onnistumisia.

Vahvan toukokuun jälkeen EPSn pistetahti hyytyi pahasti kesäkuussa. 13 kierroksen jälkeen pisteitä on kasassa 12  ja sarjasijoitus yhdeksäs. Edellinen voitto on jo reilun kuukauden päässä toukokuun lopulta Vaajakoskelta.

Sijalla 11. eli ensimmäisellä putoajan paikalla majaileva VIFK on kerännyt 13 pelistään 7 pistettä. Heidän koko kauden ainoa voittonsa on sarjajumbo Vaajakoskesta. Loput pisteet ovat tasapeleistä.

VIFK pelasi jo keskiviikkona rästiottelun ja saalisti Oulusta tuloksellisesti vahvan 2-2 tasapelin sarjanelosta OLSia vastaan. Ainakin Vaasalaisten itseluottamus on siis varmasti nousussa.

Molemmat joukkueet tiedostavat sarjatilanteen. Jos EPS voittaisi sunnuntaina se saisi kasvatettua eron putoamisviivaan ja VIFKiin jo 8 pisteeseen. Jos taas VIFK voittaa se olisikin yhtäkkiä jo aivan Espoolaisten selän takana 2 pisteen päässä.

Joukkueiden aiempi kohtaaminen huhtikuun koleassa kelissä Espoonlahdessa oli ikimuistoinen. Tuolloin EPS voitti 2-0 Laith Azharin vastattua molemmista maaleista ja voitto oli samalla seurahistorian ensimmäinen Ykkösessä.

“Hyvällä fiiliksellä ollaan, hyvä treeniviikko alla ja tavoite saada kolme pistettä Vaasasta. Edellisiin peleihin parannuskohteina on hiottu prässiä ja ollaan valmiimpia kakkospalloihin. Veikkaan että peli päättyy taas 2-0 meille ja teen ainakin yhden maalin”, ennakoi Azhat ottelua.

VIFK-EPS ottelu käynnistyy sunnuntaina klo 18.30 Vaasan Lemonsoft Stadionilla. VIFK tuottaa ottelusta oman maksullisen melko kevyesti toteutetun kuvastriimin. Linkki siihen pitäisi löytyä ottelupäivään mennessä Palloliiton Tulospalvelusta.

EPSn Mediatiimi seuraa pelin kulkua tutusti pikaviestipalvelu Xssä.

6.7.2024 – EPS mediatiimi

MATKASSA MUKANA