Espoon Palloseuran Jalkapallo ry 

EPSin tarina

Mikä on tehnyt jalkapallosta ison? Suosio, pelaajat, fanit? Vai kenties se, kuinka sen vaikutukset voi aistia myös kentän ulkopuolella. Espoon Palloseura luo jalkapallokulttuuria, jota ei pysty kahlitsemaan peliajan puitteisiin.

EPS kasvattaa jalkapallotaitojen lisäksi arvokkaita nuoria, jotka eivät pelkää kovaa työtä, uskovat itseensä ja taitoihinsa, ymmärtävät yhteen pelaamisen voiman ja ovat tottuneet saamaan ja antamaan tukea – ja janoavat menestystä. Kun oppii tavoitteellisen joukkuepelin hengen kentällä, on loistava pelaaja myös sen ulkopuolella. EPS kasvattaa kilpailuhenkisiä jalkapalloilijoita ja erinomaisia espoolaisia.

EPS antaa vahvat juuret Espooseen ja vahvat edellytykset pärjätä sekä jalkapallossa että elämässä.

VISIO

Olemme seuratoiminnan edelläkävijä, joka luo Espoolaista hyvinvointia jalkapallon avulla.

MISSIO

Kasvatamme ennakkoluulotonta, avointa ja vastuunkantavaa Espoolaista jalkapallokulttuuria.

ARVOT

EPS:n arvot ovat ovat Ilo, urheilu, yhteisö ja vastuu.

POSITIIVINEN
SEURA

Jalkapallo tuottaa Iloa ja tunnetta maailmaan.
Ilo tuo mukanaan hyvän ilmapiirin, hymyn ja naurun. Ilo on yhteistä onnistumista.

Hymy on kaikissa kulttuureissa ystävällisyyden merkki, ja hymy ilmaisee mielihyvää ja viestii ystävällisyyttä, kiitosta ja hyväksyntää.

VOITTOJA
ELÄMÄSSÄ

Urheilu on tavoitteiden asettamista, saavuttamista, ahkeruutta ja itsensä voittamista.

Voittaminen on valikoitumista parhaaksi ja se on seurausta yhteisestä toiminnasta ja omista teoista.

Voittamisen taidon ohella urheilijan on hallittava häviämisen taito. Se on rohkeutta kohdata totuus, että on valinnut väärin. Me teemme tämän yhdessä.

ME
MINÄ

Yhteisöllisyys on yhteistä oppimista, yhdenvertaisuutta ja toisista huolehtimista.

Me olemme osa laajempaa yhteisöä ja yhteisö on osa meitä. Olla osana yhteisöä on yksilön ja ympäristön vuorovaikutusta.

Yhteisö on juuremme ja se luo meille vahvan arvopohjan.

REILU PELI EI LOPU KENTÄLLE

Kaikki toimintamme on vastuullista.

Vastuullisuus on oikeudenmukaisuutta, yhdenvertaisuutta, yhteisten sääntöjen noudattamista.

Vastuullisuus on reilua peliä. Reilu peli on meidän arvojen mukaisessa hengessä tehtyjä tekoja kentällä ja kentän ulkopuolella, kaikessa meidän toiminnassa.

EPS on juurruttajaseura

EPS on juurruttajaseura, joka auttaa nuoria kasvattamaan juuret omalle kotiseudulleen Espooseen. Kun puhumme juurruttamisesta, tarkoitamme vahvoja juuria yhteiskuntaan, jalkapalloon ja omaan yhteisöön.
Vahvoista juurista voi kasvaa mitä tahansa – luonnollisesti huippuluokan kilpaurheilijoita, mutta ennen kaikkea vastuuta kantavia espoolaisia yhteisön jäseniä.

Kun juuret kasvavat omalle kotiseudulle ja kokee olevansa osa yhteisöä, se tuo jatkuvuutta: peliuran jälkeen on motivaatiota toimia yhteistyökumppanina, valmentajana, huoltajana ja ennen kaikkea kotikaupunkinsa joukkueen fanina.

Espoolaista yhteisöä rikastaen.

Jalkapallo luo tunnetta. Suunnitelmallinen toiminta, päätöksenteko ja valinnat eivät ole mahdollisia ilman tunteita.

Jalkapallossa ja yhteiskunnassa selviämisen ja menestymisen edellytys on, että yhtäällä pystyy noudattamaan ja ymmärtämään, millaista toimintaa voidaan suunnitella. Toisaalta on pystyttävä toimimaan uusissa tilanteissa, joihin ei ole voinut etukäteen valmistautua.

Liikunnan arvo työkyvyn tehostajana on merkittävä. Työkyvyllä on puolestaan suoraan välillinen taloudellinen merkitys. Jalkapallon terveyttä lisäävää yhteiskunnallinen vaikutus on suuri.