Turvallisuus seuratoiminnassa

Jalkapalloharrastuksesta saa parhaimmillaan iloa, onnistumisia ja hyviä ystäviä. EPS yhteisössä edistetään jokaisen oikeutta nauttia urheilusta turvallisesti sekä tulla kohdelluksi tasa-arvoisesti ja kunnioittavasti.

Kaikenlainen kiusaaminen, häirintä ja kaikki muu epäasiallinen kohtelu on
kiellettyä ja siihen tulee puuttua.

Jos havaitset asiatonta käytöstä, on velvollisuutesi ilmoittaa tästä.
Meillä on käytössä useita työkaluja ja toimintamalleja turvallisen,
rehellisen ja häirintä-vapaan harrastusympäristön varmistamiseksi.

Puutu kiusaamiseen, älä katso vierestä!

Sivulinkkien alta löydät tietoa turvallisesta harrastamisesta.

Et ole yksin – Harrastuksen on oltava turvallista

Espoon Palloseura on mukana väestöliiton ja Suomalaisen urheilun yhteishankkeessa, jonka tavoitteena on tarjota seuroille konkreettisia työkaluja epäasiallisen käytöksen vähentämiseen. Et ole yksin –hankkeessa ovat mukana Jääkiekkoliitto, Koripalloliitto, Lentopalloliitto, Palloliitto, Salibandyliitto, Uimaliitto, Voimisteluliitto, Suomen Olympiakomitea sekä SUEK (Suomen eettinen keskus). Hanketta tukevat Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Veikkaus.

EPS yhteisössä kukaan ei saa olla yksin – siksi haluamme olla yhdessä tekemässä työtä sen eteen, että tulevaisuudessa
koko suomalaisen urheilun kenttä olisi entistä turvallisempi paikka ja tuottaisi iloa kaikille sen piirissä oleville.

Oletko sinä kohdannut epäasiallista käytöstä tai häirintää urheilussa?

Whistleblower

Palloliitolla on käytössä EU:n ns. Whistleblower-direktiivin mukainen ilmoituskanava käytössään. Whistleblower-direktiivin tarkoituksena on varmistaa, että organisaatioilla on olemassa ilmoituskanava, jonka kautta epäiltyjä väärinkäytöksiä tai epäasiallista toimintaa voidaan ilmoittaa sekä selkeät prosessit ilmoituksen käsittelemiseksi.

Whistleblower-toimintamallilla tavoitellaan hyvän hallintomallin mukaista toimintaa, tarjotaan luottamuksellinen väylä epäasialliseen toimintaan liittyvien ilmoitusten käsittelemiseksi sekä mahdollistetaan tilanteisiin puuttuminen ja toiminnan kehittäminen ilmoitusten perusteella.

Whistleblower on luottamuksellinen väylä epäasialliseen toimintaan liittyvien ilmoitusten käsittelemiseksi, tilanteisiin puuttumiseksi ja toiminnan kehittämiseksi ilmoitusten perusteella. Uudet kanavat mahdollistavat anonyymit ilmoitukset.

Ilmo -palvelu

ILMO-palvelussa voit tehdä ilmoituksen urheilijan tai muun toimijan epäilyttävästä toiminnasta.

Jokaisella on oikeus ilmoittaa, jos epäilee doping-, kilpailumanipulaatio- tai katsomoturvallisuusrikkomusta tai muuta eettistä rikkomusta urheilussa. Puuttumalla rikkomuksiin autat suojelemaan urheilijoita ja urheilua sekä turvaamaan tasavertaiset ja turvalliset lähtökohdat kaikille urheilijoille.

Teksti on lainaus SUEKin sivuilta.

Asiaton huutelu kuriin
Fair Play -vastaavat turvaamaan ilmapiiriä lasten ja nuorten sarjoissa

Palloliiton alaisiin, alle 15-vuotiaiden lasten ja nuorten sarjoihin tuodaan Fair Play -vastaavat. Seurojen nimeämät Fair Play -vastaavat huolehtivat jatkossa turvallisen ja myönteisen ottelutapahtuman edistämisestä ja puuttuvat matalalla kynnyksellä kentillä ilmaantuvaan epäasialliseen käytökseen.

Seura järjestää kohderyhmälle infotilaisuuden kesäkuussa ja elokuussa.
Tarkempi aikataulu vahvistuu lähiaikoina.

Ihmisoikeudet urheilussa

Ihmisoikeudet kuuluvat urheilun ytimeen. Niistä huolehtiminen kuuluu meille kaikille, jotka teemme töitä tai harrastamme urheilun ja liikunnan kentällä.

Espoon Palloseuran Jalkapallo ry on mukana Ihmisoikeusliiton Älä riko urheilua -kampanjassa! Haluamme säännöllisesti nostaa kampanjan eri ihmisoikeusteemoja yhteisössämme niin seuran työntekijöille, vapaaehtoisille toimihenkilöille, pelaajien vanhemmille kuin pelaajillemme.

Reilu peli ei lopu kentälle

Kaikki toimintamme on vastuullista.
Vastuullisuus on oikeudenmukaisuutta, yhdenvertaisuutta,
yhteisten sääntöjen noudattamista.

Vastuullisuus on reilua peliä.
Reilu peli on meidän arvojen mukaisessa hengessä tehtyjä tekoja kentällä
ja kentän ulkopuolella, kaikessa meidän toiminnassa.