EPSn miesten edustusjoukkueen kausi Ykkösessä jatkuu lauantaina oletettavasti koko seurahistorian toistaiseksi pisimmällä vierasmatkalla.

Matkaa Espoosta Rovaniemelle kertyisi tieliikenteessä lähes 850 kilometrin verran ja linnuntietäkin noin 700 kilometriä. Tällä kertaa EPSn matkavälineeksi valikoitui lentäminen!

Espoolaisleirissä ollaan varmasti käsitelty huolella edellisen viikon KuPS Akatemia-vierastappio. Pelillisesti hyvästä esityksestä huolimatta tulos (2-1 tappio) oli iso pettymys. KuPS iski avausjaksolla pari helpohkoa maalia ja toisella puoliajalla Oscar Dahlforsin kavennusta lähemmäksi EPS ei enää päässyt.

Numerot eivät valehtele. 9 sarjakierroksen jälkeen (muutamalla joukkueella on pelattuna jo 10 otteluakin) EPS on 9 tehdyllä maalillaan koko sarjan toiseksi tehottomin joukkue. Vain 8 maalia tehnyt VIFK on osunut harvemmin. Vastaavasti EPSn päästettyjen maalien lukema (niin ikään 9) on koko Ykkösen neljänneksi pienin.

Tällä yhdistelmällä EPS majailee tällä hetkellä sarjataulukon sijalla 8. kun pisteitä on tilillä 11. Mutta ei tarvitse olla ydinfyysikko todetakseen että paremmalla viimeistelyllä sijoitus taulukossa voi kohentua vielä paljon.

Isäntäjoukkue RoPS löytyy taulukosta heti EPSn jälkeen sijalta 9. Rovaniemeläiset ovat keränneet yhdeksässä ottelussaan 8 pistettä. Eli KuPS Akatemia-pelin tavoin luvassa on ainakin lähtöasetelmaltaan tiukka ja tasainen taisto kun joukkueet pelaavat samoista sijoituksista. EPS ja RoPS eivät ole Palloliiton datan mukaan koskaan aiemmin kohdanneet kilpailullisissa otteluissa. Yhteisten Kakkosen kausienkin aikana RoPS on pelannut maantieteellisesti luonnollisesti aina eri lohkossa.

RoPSin kohdalla monet toki muistavat seuran menestyksekkään historian. Palloseura pelasi menestyksekkäästi jo 80-luvun lopulla yltäen aina eurokentillekin ja suvantovaiheen ja useamman Ykkösen visiitin jälkeen koki vielä uuden tulemisen 2010-luvulla joka toi seuralle mm. Suomen Cupin voiton ja parikin SM-hopeaa.

Valitettavasti 2020-luvulla RoPSin romahdus on ollut iso niin urheilullisesti kuin taloudellisesti. 2020 Veikkausliigasta putoamisen jälkeen RoPS pudottautui 2021 Ykkösestä Kakkosen talousongelmien vuoksi. Sen jälkeen seurassa on haettu uutta nousua nuoriin pelaajiin panostamalla. Ykkösen nousu toteutui tälle kaudelle EPSn tavoin mutta toistaiseksi peliesitykset ovat olleet takkuisia.

RoPS pelasi jo aiemmin tällä viikolla maanantaina Oulussa mutta sai OLSilta peräti 4-0 selkäsaunan. Rovaniemeläisten kauden ainoat voitot ovat kotivoitto Vaajakoskesta ja Jazzin kaato vieraissa.

Maalivahti Oskar Lyberopoulos lähtee lauantain koitokseen seuraavilla ajatuksilla:

“Hyvillä fiiliksillä, meillä on ollut ehkä (kauden) paras treeniviikko alla tähän mennessä. Iso luotto kaikkiin jätkiin jotka on huomenna messissä. Varmasti käydään hakemassa kolme pinnaa sieltä. Onhan se siistiä, seurahistorian ensimmäinen tapahtuma mihin lennetään. Hienoa että seura haluaa puskea meitä eteenpäin. Tavoite huomenna kolme pistettä ja nollapeli”.

Kolme pistettä ja nollapeli Oskun tavoitteena.

Ottelu käynnistyy Rovaniemen keskuskentällä lauantaina klo 16. Lapin Kansa tuottaa ottelusta maksullisen striimilähetyksen digipalvelussaan. Lisäksi EPSn mediatiimi seuraa ottelun etenemistä tiiviisti etenkin X-tilin kautta.

EPSn mediatiimi seuraa tutusti pelin tapahtumia sosiaalisen median kanavien kautta.

7.6.2024 EPS mediatiimi

KAUSIKORTTI 2024

Kausikortti oikeuttaa sisäänpääsyyn Miesten kotiotteluihin (Suomen Cup, Miesten Ykkönen ja mahdolliset karsintapelit). Tapahtuma-alue aukeaa 60 min ennen ottelun alkua.

Hyppää nyt mukaan matkaan.

Kausikortti 75€  (sis. postitus).


MATKASSA MUKANA