EPSn neljän ottelun mittaiseksi ehtinyt pisteputki miesten Ykkösessä katkesi sunnuntai-iltana. Isäntäjoukkue KuPS Akatemia oli parempi maalein 2-1.

Ottelu pelattiin helteisen hikisessä kelissä ja kosteutta lisäsi vielä sadekuurot ottelun jälkipuoliskolla, juomataukojakin tarvittiin.

EPS lähti peliin todella energisesti ylhäältä prässäten ja edeten vauhdikkaasti laitoja pitkin. Etenkin Topi Järvinen vasemmalla oli erittäin kovassa tikissä.

Jo ensimmäisellä kympillä EPSistä sekä Visar Bela että Ayuub Ahmed-Nur pääsivät yrittämään maalintekoa mutta yritykset jäivät hieman voimattomiksi.

Parivaljakko Järvinen-Oscar Dahlfors piti ajoittain KuPS-puolustusta pilkkanaan ja koko joukkue pelasi pallonhallinnan kautta hyvää ja vauhdikasta syöttöpeliä.

Peli eteni EPSn tahdittamana puolen tunnin kohdalle kunnes “salama” iski ensimmäistä kertaa. Oskar Lyberopouloksen avaussyöttö omassa päässä päätyi epäonnisesti suoraan Kuopiolaisille ja Seth Saarinen iski isännät 1-0 johtoon.

Tätä ennen KuPS Akatemialla ei ollut ainoatakaan edes varteenotettavaa maalipaikkaa mutta sitten ensimmäisestä sisään virheen seurauksena.

EPS ei onneksi lannistunut vaan jatkoi pelinrakentelua samalla tarmolla luoden jälleen useampia kohtalaisia tilanteita tasoitukseen.

Kunnes jälleen täysin puskista 44. minuutilla jysähti uudelleen. KuPS avasi pitkällä pallolla joka saatiin Mohamad Ahmad Alseikhille. Alseikh täräytti pallon yllättävästi noin kolmestakymmenestä metristä voimalla EPS-maaliin. Todellinen Eurogoal ja yllättävä ratkaisu mutta etäisyydestä johtuen jätti varmasti “Oskullekin” paljon harmiteltavaa jälkeenpäin.

2-0 taukotilanne oli EPSin kannalta ehkä koko kauden turhauttavin sillä pelillisesti ensimmäinen puoliaika oli ihan rehellisesti yksi kauden tähän asti parhaista. Valitettavasti vastustaja vain sai maalinsa todella vähistä tilanteista virheiden kautta.

Toiselle jaksolle EPS vaihtoi heti Belan tilalle Laith Azharin joka pääsi jälleen tutusti haastamaan vasemmalta Järvisen siirtyessä keskemmälle hyökkäykseen.

EPSn tsemppi palkittiin, Järvisellä oli itsellään jo loistava maalipaikka 50. minuutilla josta KuPS vielä selvisi mutta 52. minuutilla tyylikkään hyökkäyksen päätteeksi Järvinen sai pallon hyvään paikkaan oikealla josta vielä vapauttava syöttö keskelle Dahlforsille joka tykitti 2-1 kavennusmaalin! Oscarille kauden toinen Ykkösessä.

Tämän jälkeen aikaa tasoituksen hakemiseen oli vielä lisäaika huomioiden noin nelisenkymmentä minuuttia ja EPS saikin luotua painetta ja useita läheltä piti-paikkoja.

Erikoistilanteet olivat valitettavasti Espoolaisilla tänäänkin vaisuja, lukuisat kulmat eivät tuottaneet tulosta niin lyhyinä kuin pitkinäkään ja vaparit painuivat hyviltäkin paikoilta tänään metrikaupalla yli.

EPS odotti kauan ennen kuin teki lisävaihtoja. Antti Tella korvasi vasta tähän peliin loukkaantumisen jälkeen palanneen Valter Salavuon 76. minuutilla ja Ville Kiiski puolestaan Muad Ahmedin 80. minuutilla.

Ottelun viimeinen parikymppinen oli raskaista olosuhteista johtuen hieman selviytymistaistelua molemmille joukkueille ja tarvittavaa terävyyttä tasoitusmaalin tekemiseen ei tällä kertaa Epsiltä löytynyt.

Pirteimmin tänään esiintyi loistavasti toisensa löytänyt kaksikko Järvinen-Dahlfors jotka olisivat kavennuksen lisäksi tänään helposti voineet juonia maalin-pari lisääkin. Syystäkin valmennus antoi heille tänään luottoa loppuun asti mutta toki jälkiviisaana voi pohtia olisiko Kiiskestä ehditty saada enemmän irti aiemmalla sisääntulolla. Kingsley Kwasi Kwan juoksuvoimakin jäi tänään lopulta kokonaan käyttämättä kun mies istui penkillä loppuun asti.

Pelin kokonaiskuvaan nähden harmittava tappio mutta tällaista jalkapallo on välillä. EPS putosi sarjataulukossa sijalle 7. mutta on edelleen hyvissä asemissa vain pisteen päässä ylemmän jatkosarjan paikasta.

EPSn pelit jatkuvat alkaneella viikolla yhdellä ottelulla, lauantaina joukkue tekee koko kauden pisimmän vierasmatkansa Rovaniemelle. Ottelu alkaa klo 16 ja sitä pääsee seuraamaan Lapin Kansan digipalvelun maksullisesta striimistä.

3.6.2024

KAUSIKORTTI 2024

Kausikortti oikeuttaa sisäänpääsyyn Miesten kotiotteluihin (Suomen Cup, Miesten Ykkönen ja mahdolliset karsintapelit). Tapahtuma-alue aukeaa 60 min ennen ottelun alkua.

Kausikortti 75€  (sis. postitus).


MATKASSA MUKANA