EPS lähti suurin toivein lauantaina seurahistorian ensimmäiselle Rovaniemen vierasmatkalle RoPSia vastaan. Valitettavasti pisteitä ei kuitenkaan mukaan Napapiiriltä tarttunut isäntien voitettua Ykkösen pelin 2-1.

Ensimmäiset haasteet alkoivat jo Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Otteluun lähdettiin ensi kertaa EPSn historiassa lentämällä mutta Rovaniemen kone oli heti alkuunsa myöhässä aiemmalla reittilennollaan. Tästä johtuen EPSn lento lähti peräti 1h 45 min. myöhässä.

Ottelun alkamisaikaa saatiin siirrettyä tunnilla eteenpäin joten EPS pääsi suht hyvässä ajassa pelipaikoille mutta alkuperäinen aikataulu ja “normaali” valmistautuminen otteluun tietysti kärsivät.

EPS vaihtoi avaukseen kolme pelaajaa edellisviikon KuPS Akatemia-pelistä. Pikkuvaivoista kärsivät Oscar Dahlfors ja Topi Järvinen jäivät kokonaan reissusta sivuun ja Ayuub Ahmed-Nur aloitti vaihteeksi penkiltä. Avaukseen nostettiin Kingsley Kwasi Kwaw, Laith Azhar ja Antti Tella.

Ottelu alkoi tasaisesti ja noin 15. minuutin pelin jälkeen EPS otti komennon. Viggo Blumme nousi tänään aktiivisesti laidaltaan hyökkäyksiin mukaan ja Viggolla oli lyhyen ajan sisään parikin hyvää laukaisupaikkaa. Noin puolen tunnin kohdalle saakka EPS jauhoi tehokkaasti ja sai pari kulmaakin.

RoPS terästäytyi kuitenkin jakson loppua kohden ja iski vaarallisesti laitojen kautta vastaiskuilla. Näistä kuitenkin selvittiin. EPSltä ennen taukoa nähtiin vielä taas parikin Blummen vetoa ja juuri ennen taukoa ehkä jakson paras paikka kun Rasmus Sipi puski Azharin vaparin vain hieman yli RoPS-maalin.

Toiselle puoliajalle lähdettäessä EPS otti hieman kolhujakin saaneen Muad Ahmedin vaihtoon ja hänen paikkansa otti “Juppi” Ahmed-Nur.

Alku oli taas hyvä. Juppi toi lisää juoksuvoimaa oikealle, kulmalipulle päästiin taas useampaan otteeseen ja mm. Kingsley ja Valter Salavuo pääsivät vetopaikoille mutta tuloksetta.

Tunnin lähestyessä EPSlle iski jonkinlainen hetkellinen väsymys tai energiavaje jonka seurauksena RoPS sai ensimmäistä kertaa ottelussa itselleen pidempiä hallintajaksoja ja vyörytti useamman vaarallisen hyökkäyksen Oskar Lyberopouloksen maalille.

59. minuutilla tapahtui edellisten minuuttien perusteella odotettu. Osku torjui ensin kertaalleen upeasti lähietäisyydeltä mutta jälkitilanteesta Aapo Savolainen puski isännät 1-0 johtoon.

EPS reagoi vaihtamalla heti maalin jälkeen Ville Kiisken Otto Rautiaisen tilalle ja Tellan paikan otti pitkästä aikaa taas kentällä nähty Mourad Amehri. Molemmat toivat kaivattua kokemusta ja juonikkuutta peliin ja EPS aloitti ihan lupaavasti tasoitusmaalin hakemisen.

Peli eteni tasaisesti 72. minuutille kunnes RoPS sai kulmapotkun. Kulmasta pallo saatiin pelattua Juuso Polvelle joka tykitti boksin kaarelta upealla “Eurogoalilla” sisään ohi Oskun. Jo 2-0 isännille.

Maalin jälkeen EPS suoritti neljännenkin vaihtonsa, Visar Bela lähti vaihtoon ja tilalle tuli niin ikään pidemmän tauon jälkeen Mascuud Hassan.

75. minuutilla nähtiin ottelun EPS-huippuhetki. Blumme sai pelattua pallon vasemmalle Kiiskelle joka nousi röyhkeästi kulmalta maalia kohti. Pieni siirto takaisin Blummelle jonka vedon RoPS-veskari vielä torjui mutta irtopallossa oli ensimmäisenä Laith Azhar joka iski jo viidennen Ykkösen osumansa! Vartti jäljellä, peli 2-1 eli kaikki vielä tässä kohtaa auki.

Valitettavasti loppu ei ollut EPSltä kovin hyvä, joitakin puolittaisia paikkoja saatiin rakennettua mutta todella hyville paikoille pääseminen oli tänään haasteellista, josta toki tunnustusta myös RoPSille.

2-1 jäi ottelun päätösluvuiksi aivan kuten edellisen viikon vieraspelissä KuPS Akatemiaa vastaankin. Pelit olivat muutenkin perusjuoneltaan hyvin samanlaisia, molemmat vastustajat käyttivät paikkansa erinomaisesti ja kävivät jo 2-0 johdossa. Molemmissa EPS sai vielä loppupuolella kavennettua mutta tasoitukseen tarvittavia paikkoja ei saatu luotua tarpeeksi.

Myös EPSn heikko erikoistilannepelaaminen oli valitettavasti jälleen tapetilla. RoPSia vastaankin kulmia oli lähes toistakymmentä mutta ilman tulosta. Vastustaja sen sijaan osui myös kulmasta. Ylipäätään pelillisestikään RoPS-ottelu ei toki ollut EPSiltä niin hyvä kuin Kuopiossa ja hallintajaksot jäivät huomattavasti lyhyemmiksi. Lopputulos kuitenkin tismalleen sama ja kahden pitkän vierasreissun yhteissaldo 0 sarjapistettä iso pettymys.

Ykkösen sarjataulukossa EPS on edelleen kahdeksantena kerättyään 10 ottelusta 11 pistettä. Alkanut viikko tarjoaa joukkueelle taas mahdollisuuden kohentaa saldoa mutta vastus on kova.

Torstaina Espoonlahteen saapuu KPV Kokkolasta. Sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuva KPV löytyy tällä hetkellä sarjapaikalta kolme ja pisteitä on 10 ottelusta jo 21. Peli käynnistyy klo 18.30 arkipelien tapaan.

Lisäksi viikko jatkuu sunnuntaina klo 16 kun Suomen Cupissa Espoonlahteen saapuu Veikkausliigan jumbojoukkue FC Lahti.

EPS tarvitsee otteluissa jälleen kotiyleisön kaiken tuen. Erikoistarjouksena ostamalla sunnuntain Cup-otteluun irtolipun etukäteen verkkosivuiltamme (hintaan 10e) pääset samalla lipulla maksutta myös torstain KPV-otteluun. Lisäksi molempiin peleihin pääsee tutusti kausikortilla.

10.6.2024

KAUSIKORTTI 2024

Kausikortti oikeuttaa sisäänpääsyyn Miesten kotiotteluihin (Suomen Cup, Miesten Ykkönen ja mahdolliset karsintapelit). Tapahtuma-alue aukeaa 60 min ennen ottelun alkua.

Kausikortti 75€  (sis. postitus).


MATKASSA MUKANA