Kansa sai nauttia vauhdikkaasta jalkapalloviihteestä jossa kaikki oli mahdollista. Miesten edustusjoukkue onnistui kasvattamaan pisteputkensa jo neljään peräkkäiseen Ykkösen otteluun sunnuntaisen PKKU-tasapelin myötä.

Sarjataulukon perusteella EPS lähti otteluun ennakkosuosikkina mutta PKKU näytti jo varhaisessa vaiheessa että sillä on aineksia parempaan kuin mitä alkukauden tulokset näyttävät. Etenkin Gnistanista lainalla oleva Kasperi Liikonen väläytteli useaan otteeseen vaarallisuuttaan hyökkäyspäässä.

Ayuub Ahmed-Nur vauhdissa yli 500 kotikatsojan edessä.
Kuva: Jari Oinonen

Myös EPS jatkoi viime peleistä tutulla linjalla ja sai luotua muutamia hyviä tilanteita Robert Bartonin PKKU-maalille. Erityisesti Topi Järvinen oli vahvalla pelipäällä ja pääsi pariin otteeseen mm. tuloksekkaisiin pallonriistoihin.

Avausmaali saatiin vajaan puolen tunnin pelin jälkeen. 26.minuutilla EPSn kulman jälkeen pallo jäi pyörimään vielä levottomasti PKKUn boksiin josta se päätyi Rasmus Sipille. Keskiviikkona FC Vaajakoskenkin 1-0 maalillaan kaatanut Sipi tälläsi voimalla pallon maaliin ja isännät johtoon.

Puoliajan lopulla tilanteita oli molemmilla joukkueilla mutta lisämaaleja ei nähty. Lähimmäksi pääsi EPSn Järvinen jonka tyylikäs “putoava lehti” roikku osui kuitenkin vain PKKU-maalin ylärimaan.

Tauolla PKKU teki pari vaihtoa ja jatkoi sinnikkäästi puskemistaan kohti EPS-maalia etenkin Liikosen kautta. Reilun tunnin kohdalla se tuottikin tulosta, Liikonen pääsi oikealta pakkien ohi ja latasi pallon pienestä kulmasta EPS-maalille josta se kimposi omista sisään ohi Oskar
Lyberopouloksen
. 1-1.

Osku pelasi jälleen huippuottelun ja piti Epsin mukana taistelussa pisteistä. 
Kuva: Jari Oinonen

PKKUn riemu jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi sillä heti seuraavasta hyökkäyksestä 63. minuutilla EPS sai vapaapotkun hyvältä paikalta. Laith Azharin vapari löysi PKKU-pelaajien keskeltä Rasmus Sipin joka survoi ruuhkasta illan toisensa ja jo peräti viikon kolmannen maalinsa! 2-1.

Ottelun loppua kohden EPSn intensiteetti hieman laski vaikka penkiltäkin haettiin taas lisäjalkoja Visar Belan, Omar Adawin, Zakaria Osmanin ja myöhemmin Kingsley Kwasi Kwan kautta.

Kingi taistelee !
Kuva: Jari Oinonen

Johtoa pystyttiin puolustamaan aina 83. minuutille saakka ja esimerkiksi Bela pääsi sitä ennen varsin lähelle jopa 3-1 maalia. Mutta ei auta, PKKU pääsi vasemmalta hyvin murtautumaan rangaistusalueelle ja kapteeni Arttu Ahon oli pakko rikkoa. Aholle toinen varoitus ja sitä myöten suihkukomennus sekä lisäksi pallo pilkulle.

PKKUn Aaron Lindholm iski tyylikkäästi pallon maaliin ja Keravalaiset nousivat toistamiseen tasoihin. Lisäksi jännitystä oli luvassa sillä EPS joutui ulosajon myötä pelaamaan viimeisen kympin vajaalla.

Tilanteita nähtiinkin mutta “Osku” Lyberopoulos oli tiukoissa hetkissä taas mies paikallaan torjuen esimerkiksi Naoto Umetsun avopaikan. Kaiken kaikkiaan PKKU ei ehkä saanut hyödynnettyä
miesylivoimaansa ihan sillä tavalla kuin olisi voinut, EPSlläkin oli vielä pari ihan varteenotettavaa hyökkäystä ja löpö alkoi ehkä olla jo vieraillakin lopussa.

Ottelun päätöslukemiksi jäi 2-2 tasapeli jota voinee pitää kaiken kaikkiaan vähintään kohtuullisena lopputulemana molemmille joukkueille. EPSää varmasti hieman harmitti johtoaseman menettäminen kahdesti mutta toisaalta PKKUlla olisi ollut ainakin teoriassa hyvät saumat painella
voittoonkin lopussa joten siihen nähden piste oli totta kai tyydyttävä.

Kahden maalin EPS-sankari Rasmus Sipi kommentoi ottelun jälkeen näin:

“Vähän yllättynyt tästä maalien määrästä. Aiemmin se on ollut suurinpiirtein yksi maali kauteen. Totta kai olen iloinen näistä maaleista! Pisteputki jatkuu eli voi olla tyytyväinen. Kuitenkin uusi
sarjataso, suhteellisen hyvin kausi alkanut ja top kutosen puolella ollaan. Jatketaan tätä samaa draivia”.

Kahden maalin mies Rasmus Sipi korkeimmalla ja EPS 2-1 johtoon.
Kuva: Jari Oinonen

Kuten Sipikin totesi EPS on Ykkösen sarjataulukossa 8 kierroksen jälkeen sijalla 6. kerättyään nyt 11 pistettä. Pisteitä onkin tullut nyt jo neljästä ottelusta putkeen joten ehdottomasti vire on hyvä ja nousujohteinen.

Seuraavaksi Ykkösen kausi jatkuu kahdella vierasottelulla. Ensi sunnuntaina 2.6. EPS reissaa Kuopioon KuPS Akatemian vieraaksi. Sitä seuraavalla viikolla lauantaina 8.6. edessä on puolestaan koko kauden pisin vierasmatka Rovaniemelle jossa odottaa RoPS.

Kotikentälle palataan torstaina 13.6. jolloin vastaan asettuu koko Ykkösen tämän hetken kärkijoukkue KPV Kokkolasta.  Lisäksi myöhemmin samalla viikolla Espoonlahdessa pelataan todella odotettu Suomen Cupin 5. kierroksen ottelu johon tulee vieraaksi Veikkausliigajoukkue FC Lahti. Tästä spektaakkelista luvassa lisätietoa pian.

KAUSIKORTTI 2024

Kausikortti oikeuttaa sisäänpääsyyn Miesten kotiotteluihin (Suomen Cup, Miesten Ykkönen ja mahdolliset karsintapelit). Tapahtuma-alue aukeaa 60 min ennen ottelun alkua.

Kausikortti 75€  (sis. postitus).

 

MATKASSA MUKANA