EPS otti keskiviikkoiltana seurahistoriansa ensimmäisen Ykkösen vierasvoiton kaadettuaan FC Vaajakosken 1-0.

Ottelun ainoa maali nähtiin jo 3. peliminuutilla. EPS sai vapaapotkun oikealta hyökkäysalueelta. Viggo Blummen loistava vapari kiersi suoraan maalin eteen Rasmus Sipin päähän ja Sipi vei Espoolaiset johtoon todellisella pikamaalilla.

Maalin jälkeen edettiin tasaisissa merkeissä, kotijoukkue FCV hallitsi palloa ja EPS luotti lähinnä vastahyökkäysten voimaan mutta kumpikaan joukkue ei saanut aikaiseksi kovin vaarallisia tilanteita. Tauolle lähdettiin Epsin 1-0 johdossa.

Heti toisen puoliajan alkuminuuteilla EPS sai erinomaisen vaparipaikan keskeltä aivan rangaistusalueen rajalta. Ayuub Ahmed-Nurin suora yritys suuntautui kuitenkin reilusti yli. FCVn koko ottelun paras maalipaikka tuli tunnin kohdalla kulman jälkitilanteesta mutta Oskar Lyberopoulos venyi komeasti roikkupallon tielle.

Varsinkin viimeisellä parikymppisellä EPS keskittyi ennen kaikkea puolustamaan tiiviisti ja teki myös muutaman taktisen vaihdon. Korttejakin heilui sillä toisella jaksolla EPSistä niin Lyberopoulos, Antti Tella kuin Omar Adawi näkivät keltaista.

Kaiken kaikkiaan EPS teki tänään kotijoukkueesta todella aseettoman ja hampaattoman erinomaisella puolustuspelaamisellaan. FCVlle ei todellakaan voi koko ottelusta kirjata kuin 1-2 varsinaista maalitilannetta. EPSkään ei tänään loistanut hyökkäyspelaamisellaan mutta alun erikoistilannemaali riitti komeaan 1-0 vierasvoittoon!

Ottelun ratkaisija Rasmus Sipi oli luonnollisesti onnessaan pelin jälkeen.

“Erittäin hyvät fiilikset, tultiin pitkä matka tänne ja haettiin kolme pistettä himaan ja itelle kauden eka maali. Vaikee peli, kenttä vaikutti jonkin verran. Eka nurtsipeli meille ja kenttä oli vielä vähän huonossa kunnossa. Mutta kolme pistettä haettiin, se oli tärkeintä”.

Sipin lisäksi mainittakoon että tänään Valter Salavuon ja Arttu Ahon poissa ollessa EPSn kapteenin nauhaakin kantanut “Osku” Lyberopoulos torjui jo Ykkösen kauden neljännen nollapelinsä kun EPS on pelannut yhteensä seitsemän ottelua. Kolmessa viimeisessä Ykkösen pelissä EPS ei ole päästänyt maaliakaan.

Sarjataulukossa EPS nousi voiton myötä upeasti jo sijalle 5. eli ylempään loppusarjaan oikeuttavalle paikalle. Perussarjasta on kuitenkin pelattu vasta hädin tuskin ensimmäinen kolmannes joten paljon ehtii vielä sattua ja tapahtua.

Seuraavaksi sattuu ja tapahtuu jo sunnuntaina jolloin EPS pääsee jälleen tutulle Espoonlahden tekonurmelle. Klo 18.30 alkavaan otteluun vieraaksi saapuu PKKU Keravalta. PKKU hävisi kauden kuusi ensimmäistä otteluaan mutta otti eilen varmasti huipputärkeän Ykkösen avausvoittonsa kaadettuaan kotona RoPSin 3-0.

Tervetuloa sunnuntaina taas nauttimaan hyvästä jalkapalloviihteestä ja monipuolisesta ottelutapahtumasta!

KAUSIKORTTI 2024

Kausikortti oikeuttaa sisäänpääsyyn Miesten kotiotteluihin (Suomen Cup, Miesten Ykkönen ja mahdolliset karsintapelit). Tapahtuma-alue aukeaa 60 min ennen ottelun alkua.

Kausikortti 75€  (sis. postitus).

MATKASSA MUKANA