Ykkösliigakarsintaa sunnuntaina Pihlajamäessä – Jatkopaikka ratkeaa yhden pelin perusteella

Palloliiton arvonnassa EPSn välierävastustajaksi sunnuntaina 15.10. käynnistyviin Ykkösliigan karsintoihin arvottiin toinen pääkaupunkiseudun joukkue PK-35 Helsingistä.

Ottelu pelataan klo 14 alkaen Pihlajamäessä nykyään Algeco-Areenana tunnetulla tekonurmella ja kapasiteettia on 1000 katsojalle. Myös runsaslukuiselle Espoolaiskannustajamäärälle löytyy paikkoja ja toivommekin tietysti paikalle mahdollisimman monia EPSiläisiä.

Ottelun lipunmyynnistä vastaa Tiketti. EPSn kannattajille löytyy jopa erillinen Vieraskatsomo jonne aikuisten lippu maksaa 11,50 euroa ja alennusryhmille 6 euroa. Myös muiden katsomoiden liput ovat saman hintaisia. Suora linkki Tiketin sivuille ottelun lipunmyyntiin löytyy täältä: https://www.tiketti.fi/pk-35-eps-algeco-areena-helsinki-lippuja/94392?b=1

Kyseessä on todellinen paikallistaisto sillä kehä 1:n varrella sijaitsevaan sekä Malmin ja Pukinmäen lähialueisiin kuuluvaan Pihlajamäkeen ajaa esimerkiksi autolla Espoonlahdesta alle puolessa tunnissa.

PK-35 sijoittui A-lohkossa toiseksi lohkovoittaja JIPPOn jälkeen kerättyään 22 ottelusta peräti 48 pistettä. Ykkösliigan karsintaan PK pääsi mukaan parhaana lohkokakkosena. EPS kuten muistamme voitti ikimuistoisesti oman B-lohkonsa tismalleen samalla pistesaldolla, 22 pelistä 48 pistettä.

Ykkösliigakarsinnassa on mukana yhteensä 4 joukkuetta, toisen välieräparin muodostavat A-lohkon voittaja JIPPO Joensuusta sekä C-lohkon voittaja OLS Oulusta. Panoksena on 1 paikka uuteen vastaperustettavaan Ykkösliigaan josta tulee ensi kaudesta alkaen Suomen toiseksi korkein sarjataso heti Veikkausliigan jälkeen.

Karsintojen 1. vaihe eli niin sanottu välierävaihe pelataan harvinaisemmin 1-osaisena eli kerrasta poikki. Otteluiden voittajat jatkavat finaalivaiheeseen ja häviäjien kausi päättyy. Toki kaikki 4 mukana olevaa joukkuetta ovat jo varmistaneet upeasti paikkansa ensi kaudelle uuteen Ykköseen joka tulee olemaan jatkossa Suomen kolmanneksi korkein sarjataso.

Mikäli ottelu on tasan vielä 90 peliminuutin jälkeen pelataan ensin Palloliiton ja UEFAn sääntöjen mukainen 2×15 minuutin jatko-ottelu. Mikäli maalit ovat myös jatko-ottelun jälkeen tasan voittajan ja jatkoon menijän ratkaisee rangaistuspotkukilpailu.

PK-35n pelaajista suurelle yleisölle tunnetuin on varmasti Mostagh Yaghoubi. Vielä viime kaudella Veikkausliigaa pelannut ja uransa aikana aina Huuhkajissa astikin esiintynyt “Mosa” on pelannut tällä kaudella 9 ottelussa PK-35n riveissä. Maalitili on vielä toistaiseksi avaamatta.

Xhevdet Gela on varmasti myös monille tuttu mm. Veikkausliigasta. Joukkueen paras maalintekijä tältä kaudelta (14 maalia) Mustafa Beyai pelasi EPSn riveissä Kakkosta toissa kaudella iskien silloin 7 osumaa. Richard Florentin ja Shunta Uchiyaman moni muistaa puolestaan viime kaudelta EPSn miehistöstä.

PK-35n päävalmentajana toimii paremmin ehkä vielä pitkältä pelaajauraltaan tunnettava Kim Raimi.

EPS-joukkueen pitäisi olla hyvässä iskussa ennen sunnuntain karsintapeliä.

Hattutempun TamUa vastaan viime lauantaina saalistanut Ayuub Ahmed-Nur totesi ottelun jälkeisessä haastattelussa että “job is not done”, joten voimme odottaa taistelevaa ja nälkäistä EPS joukuetta.

EPS-joukkueen pitäisi olla täydessä vahvuudessaan muutamia loukkaantumisia lukuunottamatta.

EPS ja PK-35 ovat kohdanneet viime vuosina todella harvoin ainakaan virallisissa otteluissa. Edellinen kohtaaminen Palloliiton sarjoissa ja kilpailuissa on Kakkosen matsi vuodelta 2020 Espoonlahdessa. Sitä edelliset yhteenotot sarjapeleissä ovat vuodelta 2018. Sangen harvinaista herkkua on luvassa siis tässäkin mielessä.

PK-35 ei ole ainakaan aiemmin tällä kaudella tuottanut striimejä otteluistaan joten paikan päälle saapuminen on näillä näkymin ainoa keino päästä näkemään jatkuuko EPSn historiallinen kausi ja tuhkimotarina vielä tästäkin eteenpäin Ykkösliigakarsinnan viimeiseen vaiheeseen.

11.10 Teppo Laaksonen