Naiset upeaan voittoon paikalliskamppailussa.

Vaikeuksien kautta voittoon oli tiistai-illan teemana ja vanha viisaus “mitä myöhemmin teet johtomaalin, sitä vähemmän aikaa vastustajalle jää aikaa tasoittaa” oli vahvasti läsnä tiistain tiukassa 2-1 voitossa. Naiset jatkavat voitosta voittoon sarjan toisena heti maalin verran paremmin pelanneen Härmän takana. 

Ottelun ensimmäinen puoliaika sai hyvin tasaväkisen alun, vaikka kotijoukkue otti pallonhallinnan hyvin selkeästi itselleen heti ensimmäisistä minuuteista lähtien. Vaarallisten maalipaikkojen luominen osoittautui kuitenkin aiempaa haastavammaksi kun kurinalaisesti puolustaneet vierailijat siivosivat useamman matalan keskityksen ja pystypallon pois ennen punapaitoja. Ensimmäinen todellinen paikka nähtiin kotijoukkueen toimesta kun hyvän rakentelun ja murtautumisen päätteeksi Minea Grönberg pääsi lähes nokikkain maalivahdin kanssa, mutta vastustajan puolustuksen jalka ehti väliin ennen laukausta ja tilanteesta tuloksena vain kulmapotku. Puoliajan vaarallisin tilanne nähtiin juuri ennen taukoa pelikelloon näyttäessä 44 minuuttia kun Lotta Kalskeen matala keskitys löysi pitkällä takaviistossa olleen Emma Aarninsalon, jonka laukaus suuntautui kuitenkin metrin verran yli maalin. Tauolle siirryttiin siis 0-0 tasatilanteessa.

Toinen puoliaika jatkoi luonteeltaan samanlaisena kuin ensimmäinenkin eli Espoon punainen pyrki kontrolloimaan peliä pallonhallinnan kautta ja vierailijat pyrki iskemään vastaan aina mahdollisuuden saadessaan. Toisen puoliajan ensimmäinen laukaus kohti maalia nähtiin jo kahden minuutin pelin jälkeen kun Nelli Kalske pääsi ohittamaan kaksi pelaaja rangaistusalueella ja laukoi pienestä kulmasta kohti maalivahtia, joka nappasi pallon suhteellisen helponnäköisesti. Heti tämän perään vastahyökkäyksestä EPS puolustukselle sattui pieni nukahdus ja FC Espoo pääsi tekemään 0-1 johtomaalin vastahyökkäyksen päätteeksi. Muutama minuutti edellisestä EPS-maalivahti Emilia Dannbäckin vasemman jalan “fake shot” yllätti hänet itsensäkin aiheuttaen yllättäviä rytmihäiriötä kotiyleisölle. 64. minuutilla vahvan ottelun pelannut Mari Kalliovaara pääsi ampumaan vihaisesti rangaistusalueen rajalta, mutta epäonnekseen laukaus kolahti poikkipuuhun. Tästä jatkona joukkueen kapteeni Matilda Sandbacka pääsi myös kokeilemaan maalintekoa hieman kauempaa onnistumatta. Vierailijat pääsivät lähelle maalintekoa vielä 82. minuutilla kun keskityksestä tullut purkupallo jäi piippuun ja kimpoili vitosen viivalle vastustajan kahdelle vapaalle pelaajalle. Dannbäck veti kuitenkin pidemmän korren ja selvitti tilanteen upealla jalkatorjunnallaan.

Ottelu sai odotetun juonikäänteen 87. minuutilla kun vaihdosta sisään tulleet Floriana Haxhiu ja Emma Suoranta petasivat näppärän syöttöketjun päätteeksi paikan Lotta Kalskeelle, joka tasoitti ottelun lukemiin 1-1. Lopullinen sinetti ottelulle saatiin lisäajalla kun niin ikään vaihdosta sisään tullut Melina Löflund pääsi viimeistelemään itselleen tyypilliseen tapaan hyvin rauhallisesti ja eleettömästi kotijoukkueen 2-1 voittomaalin Lotta Kalskeen nappikeskityksestä. Näin ollen Espoo on punainen vähintäänkin aina seuraavaan kohtaamiseen asti.

Naisten edustusjoukkue jatkaa pelejään lauantain 18.6. sarjakärki Härmän vieraana. Joukkueen seuraava kotiottelu pelataan puolestaan sunnuntaina 3.7. Liedon Pallon saapuessa Espoonlahden sametille.

7.5.2022 EPS Edustus viestintä

Matkassa mukana