Miesten tappioton putki päätökseen.

Maalintekijä Valter Salavuon tuletus 1-0 johtomaalin jälkeen lähes täpötäyden pääkatsomon edessä.

Miesten Kakkosen kauden ensimmäinen tappio näki päivänvalon kun vierailijat Kauniaisista olivat sunnuntaina vahvempia lukemin 1-3. Tappion myötä EPS jatkaa sarjassa neljäntenä kuuden ottelun jälkeen yhteensä 11 kerätyn pisteen turvin.

Tunteita herättävä ottelu sai kotijoukkueen lasein katsottuna loisto alun kun nuori härkä Valter Salavuo pääsi heti 9. minuutilla niittaamaan komealla kaukolaukauksellaan isännät 1-0 johtoon. Maali oli Salavuon historian ensimmäisen Kakkosessa.

Riemua ei jatkunut pitkään kun GrIFK tasoitti ottelun heti kahta minuuttia myöhemmin Petter Meyerin jatkaessa kulmapotkun sisään lähietäisyydeltä. Vauhdikas alku sai jatkoa kun 16. minuutilla kotijoukkueen pettymykseksi GrIFK jatkoi maalitehtailuaan kun murtautumisen päätteeksi vierailijoiden keskikenttä Mohamed Sheikh sijoitti pallon tarkalla laukauksellaan maalin takakulmaan siirtäen valkopaidat 1-2 johtoasemaan. Molemmilla joukkueilla oli vielä omat paikkansa, mutta ensimmäisellä puolikkaalla ei nähty lisää osumia ja tauolle siirryttiin vierailijoiden 1-2 johdossa.

Toinen puoliaika sai murheellisen alun kun heti 51. minuutilla punanuttujen puolustuksen riesana läpi ottelun ollut Matias Sorvali pääsi karkaamaan espoolaisten puolustukselta ja päätti hyökkäyksen varmaan viimeistelyyn muuttaen lukemiksi 1-3… Vauhti ja vaaralliset tilanteet eivät kuitenkaan tullut päätökseensä kun EPS:n kapteeni Arttu Ahon liukui pallon tavoittelu tilanteeseen hieman myöhässä ja osui viikatteellaan vastustajan koiville. Tilanteesta punainen kortti ja kentältäpoisto. Isännät joutuivat tahkoamaan lopun ottelusta yhden miehen alivoimalla tasoitusta hakien. Kovasta yritys ja kontrolloiva ote pelistä ei kuitenkaan riittänyt ja näin ollen pisteet matkasivat Kauniaisiin. 

Miehet jatkavat otteluitaan torstaina Porissa Musan Salaman vieraana ja seuraavaa kotiottelua joudutaan odottelemaan aina kesäkuun loppuun asti kun SalPa saapuu Espoonlahteen vasta keskiviikkona 29.6.

5.6.2022 EPS Edustus viestintä

Matkassa mukana