Kalle Tallqvist jatkaa Espoon Palloseuran miesten edustusjoukkueen päävalmentajana myös kaudella 2021.

Edustusjoukkue varmisti paikkansa Miesten Kakkosessa hyvissä ajoin viime kaudella ja sijoittui lohkossaan seitsemänneksi.

– Edelliseen kauteen lähtiessä olimme monella tapaa nostaneet vaatimustasoa ja valmennuksen prosessi oli johdonmukaisempi. Pelaajistossa tapahtuneet muutokset sekä pelaajien pysyminen kunnossa auttoi myös kokonaisuutta, esimerkiksi Valmir Seferi ja Toni Sjöstedt olivat isossa roolissa tällä kaudella, kun taas sitä edellisellä kaudella molemmat olivat sairastuvalla. Nuorista nousi sopiva määrä pelaajia haastamaan kokeneempia ja uudet pelaajat tulivat hyvin sisään kauden aikana.

– Urheilullisesti katsottuna tasoa nostettiin siis paljon ja siihen voi olla tyytyväinen. Suurin epäonnistuminen oli loppukauden vire eli ei kyetty nostamaan tasoa koko kauden ajan. Pienistä yksityiskohdista jäi myös huono maku, kuten se, että annoimme todella helposti vastustajalle kolme rangaistuslaukausta. Ilman näitä meillä olisi ollut viisi pistettä enemmän, mutta tämä on vain jossittelua.

– Yksilöistä suurimmat kasvutarinat olivat Jere Ahopelto kahdeksalla maalillaan. Jere on sitoutunut duunari, joka menee tarvittaessa seinästä läpi. Toivottavasti saadaan vielä yksi vaihde lisää hänelle. Nuorista Oliver Pettersson nousi kolkuttelemaan nuorten maajoukkueen ovia ja kauden edetessä hänen taso vaan nousi, toteaa Tallqvist.

Kalle Tallqvist edutusjoukkueen harjoituksissa 2020.

Tulevan kauden joukkueen rakentaminen on hyvässä vauhdissa ja visio ensi kauden joukkueesta on selkeä.

– Päättäväinen, älykäs, intensiivinen ja tehokas joukkue. Haluan meidän kykenevän toimimaan yhdessä myös vaikeilla hetkillä ja nauttia pienistä onnistumisista matkan varrella, sanoo Tallqvist.

Tallqvist on ollut edustusjoukkueen mukana jo vuodesta 2016.

– Viiden vuoden aikana mitä olen täällä ollut, niin kehitystä on tapahtunut vuosittain. Nyt uuden strategian mukaisesti on otettava isompia askeleita pelaajakehityksessä ja olosuhteissa. Uusi visuaalinen ilme on mielestäni hieno.

– Olemme saaneet edustusjoukkueen Miesten Kakkoseen ja reservin Miesten Kolmoseen viidessä vuodessa. Viisi vuotta sitten edustus oli juuri noussut Kolmoseen ja reserviä ei ollut. Organisaatio on vahva ja vakaa, sanoo Tallqvist.