Tällä viikolla Espoon Palloseuran Jalkapallo ry on ollut historiansa suurimman haasteen edessä. Tämä ei kosketa pelkästään meidän jalkapalloyhteisöämme vaan koko yhteiskuntaa. Olemme saaneet lukea viimeiset viikot uutisia Suomesta ja maailmalta koskien koronavirusepidemiaa. Alkuvuodesta vielä kaukaiselta tuntunut tautiepidemia on nyt lähempänä meitä kuin olisimme osanneet aavistaa.

Meidän seuramme toimintamme perustana ovat yhteisön arvot – Ilo, Urheilullisuus ja Yhteisöllisyys. Nämä arvot luovat pohjan hyvän ja kehittävän jalkapalloharrastuksen mahdollistamiseksi Suur-Espoonlahden alueella.

Me noudatamme toiminnassamme kaikkia linjauksia, säännöksiä ja suosituksia. Valtioneuvoston ohjeiden ja käyttöön otettujen poikkeuslakien takia, olemme keskeyttäneet kaiken fyysisen joukkuetoiminnan torstaina 12.3. ja tulemme pitämään joukkue- ja pienryhmätoiminnan keskeytettynä niin pitkään kuin poikkeusolot sitä vaativat.

Seura on voittoa tavoittelematon yhdistys ja toiminnan rahoitus koostuu pääasiallisesti jäsenien maksamista joukkue- ja toimintamaksuista. Toiminnan ollessa keskeytynyt olemme joutuneet aloittamaan viivytyksettä kustannusten sopeuttamistoimia, jotta seuran talous kestäisi mahdollisesti pidemmänkin toiminnan keskeytyksen, emmekä joutuisi rasittamaan pelaajiamme kohtuuttomilla toimintamaksuilla normaalin harjoitus- ja pelitoiminnan ollessa keskeytynyt. Pyrimme kaikilta osin karsimaan kuluja, mutta se ei riitä ja joudumme myös tekemään vaikeita päätöksiä seuran työntekijöiden suhteen.

Seuramme työllistää yhteensä 60 henkeä. Nämä työntekijät mahdollistavat päivittäisen laadukkaan harrastus- ja kilpatoiminnan ja ilman heidän panostaan emme pystyisi toimimaan sillä tasolla, missä tänä päivänä olemme. Valitettavasti kustannusten sopeuttamistoimet koskettavat eniten juuri työntekijöitämme. Emme tiedä tässä vaiheessa toiminnan keskeytyksen kestoa, joten olemme joutuneet tekemään päätöksiä sen pohjalta, että keskeytys voi kestää useita kuukausia.

Seura on eilen kutsunut koolle yhteistoimintaneuvottelut, jotka alkavat ensi viikolla. Olemme myös tänään antaneet työsopimuslain 2 luvun 12§ 2 momentin mukaisesti ilmoituksen palkanmaksun keskeyttämisestä kaikille osa-aikaisille valmentajille. Sopeuttamistoimet koskevat koko henkilöstöä ja johtuvat toiminnan tilapäisestä keskeytyksestä.

Nämä ovat vaikeita päätöksiä ja koskettavat läheisesti meitä kaikkia. Joukkueen valmentajat muodostavat tärkeän osan jokaisen joukkueen toimintaa. Seuran hallitus on tällä viikolla saanut paljon kannustusta ja hyviä ideoita jäseniltä. Suuri kiitos näistä teille kaikille. Työskentelemme edelleen, jotta löydämme parhaat ratkaisut näissä vallitsevissa olosuhteissa. Pyrimme myös löytämään ratkaisuja, joilla edistämme omatoimisen harjoittelun jatkamista ja kehittämistä.

Nämä päätökset ovat kuitenkin välttämättömiä, jotta voimme varmistaa toiminnan jatkumisen tämän keskeytyksen jälkeen. Emme tiedä vielä minä päivänä mutta uskomme vakaasti, että pelaamme vielä jalkapalloa Espoonlahdessa. 

Tulemme tiedottamaan ensi viikolla lisää asiasta.

Espoon Palloseuran Jalkapallo ry

Hallitus

VOIT TUKEA SEURAN TOIMINTAA LIITTYMÄLLÄ KANNATUSJÄSENEKSI

Kannatusjäsenyys maksaa 50€

Kannatusjäsenenä tuet seuran joukkueiden toimintaa.