Miesten Ykkönen jatkuu juhannustauon jälkeen lauantaina kun klo 16 EPS saa vieraita Jyväskylästä. Keskikesän kunniaksi otteluun on tällä kertaa poikkeuksellisesti vapaa pääsy, vapaaehtoisen 10e kannatusmaksun voi suorittaa halutessaan portilla. Näin mökkikauden ollessa kuumimmillaan etäseuraajia palvelee tutusti myös maksullinen selostettu EPS-striimi. Linkki löytyy helpoiten suoraan Palloliiton tulospalvelusta.

EPSn kannalta faktaa on se että edellisestä voitollisesta ottelusta (FC Vaajakoski vieraissa 22.5.) on vierähtänyt jo yli kuukauden päivät. Ykkösessä on sen jälkeen saalistettu kotona kaksi arvokasta tasapelipistettä PKKUta ja KPVta vastaan sekä koettu upea vasta rangaistuspotkukilpailussa hävitty Cup-trilleri FC Lahtea vastaan.

Vierassaldo on kuitenkin tuottannut vain pettymyksiä: Kolmesta edellisestä vierasottelusta Kuopiosta, Rovaniemeltä ja Oulusta 0 pistettä Espooseen.

Tätäkin silmällä pitäen olisi erittäin tärkeä saada onnistumisia myös pisteiden muodossa jälleen kotikentältä joka on muutenkin ollut selkeästi tälläkin kaudella EPSn tuki ja turva koti- ja vieraspisteiden jakautuessa 8-4.

Tällä hetkellä 12 pisteellään EPS on Ykkösessä yhdeksäntenä kun hieman vajaa 12 kierrosta on pelattu. Kaulaa putoajan paikoille on tässä kohtaa kuuden pisteen verran ja toisaalta ylemmän loppusarjan sijoituksille matkaa ylöspäin vain vaivaiset neljä pistettä joten todella paljon ehtii vielä sattua ja tapahtua perussarjan jälkimmäisellä puoliskolla.

Vastustaja JJK on yksi Ykkösen tunnetuimmista seuroista. Veikkausliigassa ja aina Eurokentillä asti Jyväskyläläiset piipahtivat 2010-luvulla mutta sen jälkeen alamäki oli raju vieden Kettupaidat hetkellisesti jopa Kolmoseen asti. Sieltä nousua on taas tehty maltillisesti ja viime kausi JJKlta meni taas Ykkösessä. Se jäi kuitenkin sarjassa häntäpäähän eikä päässyt mukaan tälle kaudelle perustettuun uuteen Ykkösliigaan.

JJK lähti kauteen yhtenä Ykkösen ennakkosuosikeista ja se voitti myös EPSn joukkueiden kauden ensimmäisessä kohtaamisessa. Viitaniemen tekonurmella 26.4. pelatussa ottelussa joka oli samalla EPSn historian ensimmäinen Ykkösen vieraspeli loppuluvut olivat 3-1 tuolloin selvästi paremmin pelanneen JJKn eduksi. EPSn omaksi maaliksi merkityn osuman lisäksi Jyväskyläläisistä maalitilastoon pääsivät Rafael Garcia Ferreira ja Arjan Goljahanpoor. EPSn ainokaisen teki Laith Azhar. Kyseinen tappio on edelleen EPSn ainoa kahden maalin tappio koko tältä sarjakaudelta, kaikki muut ovat olleet vain yhdellä maalilla.

Vahvan alun jälkeen JJKn kone on yskinyt ja se on tällä hetkellä sarjassa kuudentena niukin naukin ylempään loppusarjaan oikeuttavalla paikalla. Pisteitä 12 ottelusta on kertynyt 16.

Puhtaasti EPSn kauteen peilaten JJK on saanut melko erilaisia tuloksia. Jyväskyläläiset ovat hävinneet esimerkiksi 3-0 niin Klubi 04lle kuin KPVlle joita vastaan EPS pelasi hienot tasurit. Toisaalta JJK on hakenut mm. vierasvoiton Rovaniemeltä ja tasuripisteen niin Kuopiosta kuin Oulusta.

Mielenkiintoiset lähtöasetelmat siis kaiken kaikkiaan, vain 4 pistettä joukkueiden välillä ja voitto tästä pelistä hilaisi EPSn hetkessä taas lähelle ylemmän loppusarjan sijoituksia. Toisaalta JJKn kova taso on muistissa vieraspelin myötä joten helppoa peliä ei varmasti ole luvassa.

JJK saa pelikiellon jälkeen käyttöönsä jälleen kauden tehopelaajat Shirman Osson ja viimeksikin EPSää vastaan osuneen Arjan Goljahanpoorin (molemmilla 4 maalia Ykkösessä). Päävalmentaja Brian Page sen sijaan on toimitsijakiellossa korttitilin täytyttyä.

EPSn kokoonpano täydentyy ainakin pelikieltonsa kärsineellä Ayuub Ahmed-Nurilla.

Luottopuolustaja Arttu Aho ennakoi lauantain koitosta seuraavasti:

“Yhdellä maalilla on paljon hävitty pelejä, ollu tiukkoja matseja kaikki. Jostain täytyy vaan kaivaa se yksi maali enemmän kun vastustajalla. Ei se sen suurempia taikatemppuja vaadi, mentaalipuolen asioita aika pitkälti. Nyt on kesälomakausi päällä ja porukkaa paljon lähteny mökeille. Tarvitaan kaikki jotka on Espoossa paikan päälle kannustamaan meitä”!

Ottelu starttaa lauantaina tutusti klo 16, portit auki klo 15 ja sisäänpääsy tähän peliin siis poikkeuksellisesti kaikille ilmainen joten kannattaa tulla vaikka koko perheen, lähisuvun tai kaveriporukan voimin.

Ottelutapahtumassa tutusti myös Hodarikeisarin ja Espoon Oma Panimon tuotteita myynnissä.

Maksullinen, selostettu EPS-striimi palvelee etäkatsojia niin mökeillä kuin Jyväskylän suunnassa.

Alkukauden kotiotteluiden yleisökeskiarvo lähenee 600 katsojaa. Mökkikausi varmasti verottaa tulevan lauantain katsojamäärää. Nyt tarvitaankin kaikki kynnelle kykenevät paikalle kannustamaan EPS:ää. Kuva: Jari Oinonen

27.6.2024 EPS mediatiimi

MATKASSA MUKANA