Niin Espoon Palloseuran pelaajille kuin kannattajille on sunnuntaina luvassa harvinaista herkkua kun Veikkausliigajoukkue FC Lahti saapuu Espoonlahteen Suomen Cupin 5. kierroksen ottelussa.

Viimeksi vastaavaa saatiin kokea kaksi vuotta sitten toukokuussa 2022 jolloin IFK Mariehamn vieraili Espoossa. Monilla on vielä hyvässä muistissa myös viime vuoden Cup-ottelu silloin Ykkösessä pelannutta HIFKta vastaan.

Seuran junioreiden kiinnittyminen oman edustusjoukkueen tapahtumiin on seuraidentiteetin ytimessä.

EPS on edennyt Cupissa komeasti jo 32 parhaan joukkoon ja vastus tulee tässä vaiheessa olemaan äärimmäisen kova. Mikäli EPS selviäisi vielä seuraavallekin kierrokselle 16 parhaan joukkoon ottelu pelattaisiin jo pian juhannuksen jälkeen ja vastassa olisi voittaja otteluparista FC Kuusysi-KPV.

FC Lahden kausi Veikkausliigassa on ollut toistaiseksi heikko. 11 ottelun jälkeen kasassa on vasta 7 sarjapistettä ja sijoitus 11. eli toiseksi viimeinen. Viimeksi Lahti pelasi keskiviikkona Oulussa jossa se jäi 2-2 tasapeliin AC Oulun vieraana.

On mielenkiintoista nähdä millä lähestysmiskulmalla Lahtelaiset tulevat Cupin otteluun. Voitto ja jatkopaikka varmasti parantaisivat tunnelmaa heikosti sujuneiden sarjapelien keskellä. Toisaalta Cupissa on myös mahdollisuus halutessaan lepuuttaa ainakin tiettyjä avauskokoonpanon pelaajia ja antaa näytön paikkoja vähemmän pelanneille.

EPS lähtee peliin hyvä tulos alla kun se pelasi torstaina Ykkösen kierroksella Espoonlahdessa 1-1 tasapelin KPVta vastaan. Sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuva KPV meni pelissä vierasjohtoon mutta EPSn Visar Bela tasoitti upeasti kun oltiin pelattu jo 90+2 minuuttia. Maali oli vasta 18-vuotiaan Belan ensimmäinen Ykkösessä.

11 sarjakierroksen jälkeen EPS on Ykkösen keskikastissa sijalla 9. ja on kerännyt toistaiseksi 12 sarjapistettä.

EPSn tähtihyökkääjä, jo viidesti Ykkösessä tällä kaudella osunut Laith Azhar ennakoi sunnuntain Cup-ottelua seuraavasti:

“Hyvällä mielellä lähdetään peliin. Kaikki haluaa pelata Veikkausliigajoukkuetta vastaan ja me tullaan antamaan kaikkemme pelissä”.

Täytetään katsomo, yhdessä!

Suomen Cupin ottelu EPSn ja FC Lahden välillä starttaa Espoonlahden Urheilupuistossa sunnuntaina klo 16. Portit avataan klo 15, otteluun on odotettavissa paljon katsojia joten paikalle kannattaa saapua hyvissä ajoin. Jopa EPSn viime vuonna HIFKta vastaan syntynyt yleisöennätys 1200 voi olla lähellä.

Myös FC Lahden vieraskannattajat on huomioitu sillä heille on varattu oma 120 hengen katsomo-osio jossa on myös oma hodarimyynti ja anniskelu. Kattavat ruoka- ja juomatarjoilut löytyvät luonnollisesti myös pääkatsomon yleisölle.

10.6.2024

KAUSIKORTTI 2024

Kausikortti oikeuttaa sisäänpääsyyn Miesten kotiotteluihin (Suomen Cup, Miesten Ykkönen ja mahdolliset karsintapelit). Tapahtuma-alue aukeaa 60 min ennen ottelun alkua.

Kausikortti 75€  (sis. postitus).


MATKASSA MUKANA