Miehille kauden toinen voitto.

EPSn miehet kohtasivat lauantaina Espoonlahdessa Ykkösen ottelussa Porilaisjoukkue FC Jazzin loisteliaan kesäisessä kelissä. Heti ottelun alusta saakka EPS otti vahvasti hallinnan ja vei ensimmäistä puoliaikaa lähes mielin määrin.

Jo 6. peliminuutilla Ayuub Ahmed-Nurilla oli loistopaikka viedä EPS johtoon mutta Jazzin veskari Rasmus Simula kesti. Vain minuuttia myöhemmin Antti Tellan nosto tavoitti kärjestä Oscar Dahlforsin joka pääsi yksin läpi Jazzin paitsioansan petettyä. Dahlforsilta varma nosto ohi vastaan rynnänneen Simulan ja ansaittu 1-0 kotijoukkueelle. Samalla miehen ensimmäinen täysosuma Ykkösessä ja EPSin paidassa.

Maalintekijä Oscar Dahlfors joukkuetovereiden onniteltavana 1-0 maalin jälkeen.

Vahva EPS-painostus jatkui jatkumistaan. 14. minuutilla Ahmed-Nur pääsi suht vapaasti etenemään oikealta ja laukoi terävästi vasempaan alakulmaan. Simula onnistui juuri ja juuri venyttämään kätensä pallon tielle mutta se pomppi vielä takatolpalle jossa täysin yksin päivystänyt Laith Azhar kiitti viimeistelemällä jo neljännen Ykkösen tämän kauden maalinsa!

Laith Azhar pääsi iskemään 2-0 lukemat irtopallosta tyhjiin.

Jazz ei päässyt oikein pelin juonesta kiinni koko ensimmäisellä jaksolla ja tauolle lähdettiin 2-0 lukemista.

Toisella puoliajalla EPS jatkoi hyvää peliään ja sai rakenneltua lukuisia lisäpaikkoja maalintekoon. Etenkin Ahmed-Nurilla tilanteita riitti mutta kauden ensimmäinen osuma jäi vieläkin odotuttamaan itseään. Vaihdosta saatiin lisävoimaa ja EPS-debyyttinsä pääsivät suorittamaan uudet hankinnat hyökkääjä Topi Järvinen sekä keskikenttäpelaaja Omar Adawi.

Paikkoja riitti useampaankiin EPS maaliin. Näin lähellä oli Ahmed-Nurin vapari.

Jazzin parhaat hetket ajoittuivat ottelun ihan loppupuolelle ja se sai pari varteenotettavaa paikkaa kavennusmaaliin mutta Oskar Lyberopoulos torjui komeasti. Ottelun loppulukemat olivat samat kuin taukotilanne, 2-0. Oskulle jo kolmas nollapeli viiden pelatun Ykkösen pelin jälkeen.

Päävalmentaja Sven Pierre Rodriguez Aumaitre kommentoi pelin jälkeen:

“Olemme iloisia tuloksesta ja ansaitsimme voiton mutta meillä oli paljon hukattujakin maalipaikkoja. Sarjan kärkijoukkueita vastaan ei ole varaa hukata näin montaa paikkaa”.

Ottelun kohokohdat

Keskiviikkona Vaajakoskelle.

EPS heilahti tasaisessa Ykkösen sarjataulukossa kauden toisen voittonsa myötä hetkessä alakastista sijalle 7. eli vain pisteen päähän ylemmän loppusarjan paikasta. Kautta on kuitenkin vielä runsaasti jäljellä, heti tällä viikolla edessä on taas kaksi ottelua. Ensin keskiviikkona EPS reissaa Vaajakoskelle FC Vaajakosken vieraaksi, sunnuntaina puolestaan Espoonlahteen saapuu Keravalainen PKKU. Molemmat joukkueet ovat sarjassa EPSn takana ja lähtökohtaisesti tällä viikolla olisi erinomainen mahdollisuus jatkaa pistepotin kartuttamista.

Otteluiden tarkempi ennakointi myöhemmin viikon aikana verkkosivuillamme.

KAUSIKORTTI 2024

Kausikortti oikeuttaa sisäänpääsyyn Miesten kotiotteluihin (Suomen Cup, Miesten Ykkönen ja mahdolliset karsintapelit). Tapahtuma-alue aukeaa 60 min ennen ottelun alkua.

Kausikortti 75€  (sis. postitus).


MATKASSA MUKANA