Hämärtyvässä Klaukkalan illassa pelattiin EPSin “härkäviikon” ensimmäinen koitos kun Suomen Cupin 4. kierroksella vastaan asettui kotijoukkue NJS. Kakkosessa pelaavat Nurmijärveläiset ovat aloittaneet kautensa vaihtelevasti EPSin tyyliin. EPS näytti tasonsa ja marssi vakuuttavan tylyyn 0–3 (0–2) voittoon. 

Ottelun kulku saattoi yllättää paikalle tulleita katsojia sillä EPS antoi pallonhallinnan NJS:lle. EPS keskittyi prässipeliin joka toimi kuin junan vessa. Riistoja kotijoukkueen alueella saatiin roimasti joka tuotti tulosta jo 6’ peliminuutilla. Riistopelin jälkeen EPSin Ayuub Ahmed-Nur pääsi keskittämään oikealta laidalta, josta kulttipelaaja Ville Kiiski puski pallon komeasti yli voimattoman NJS-veskarin. Maalista upean teki se seikka, että pusku tapahtui boksin ulkopuolelta, joka on harvinaista. EPS tuplasi johdon 12’ minuutin kohdalla. Tällä kertaa pallo pelattiin oikealle Visar Belalle, jonka matala pallo löysi jälleen Kiisken, jolla oli helppo työ putata pallo maaliin. Muuta ensimmäisellä puoliajalla ei tapahtunut ja tauolle lähdettiin 0–2 tilanteessa. 

Toisella jaksolla pelin kulku oli sama: pallonhallinta säilyi kotijoukkueella ja vierailijat luottivat hyvin toimineeseen prässipeliin. Ottelun kolmas maali syntyi 63’ peliminuutilla kun vaihdosta sisään tullut Oscar Dahlfors pelattiin korkealla pallolla läpi. Hänet kaadettiin NJS-boksissa, josta tuloksena oli rangaistuspotku. EPSin Laith Azhar sai kunnian laukoa ja viimeisteli pallon varmasti maaliin. Loppupeli oli pelailua eikä vaarallisia tilanteita nähty paljoa. Molemmat maalivahdit pelasivat kelpo ottelun eikä turhia sydämentykytyksiä tapahtunut. Ottelu päättyi 0–3 lukemiin ja EPS eteni 5. kierrokselle. 

Kahden maalin mies Ville Kiiski oli fiiliksissä voiton jälkeen ja odottaa innolla seuraavaa vastustajaa:

“Hyvät fiilikset! Toivottavasti saadaan joku Veikkausliigajoukkue vastaan, niin päästään mittaamaan meidän taso. Oli kiva tehdä kaksi maalia, varsinkin eka oli aika jees. Nyt palautellaan ja suunnataan katseet sunnuntaille” Kiiski sanoo. 

Päävalmentaja Sven Pierre Rodriguez Aumaitre oli iloinen joukkueen panoksesta:

“Joukkue painoi töitä ja arvosti vastustajaa. 0–1 maali helpotti meidän tekemistä, ja toinen maali vapautti peliä. Toisella jaksolla pääsimme enemmän palloon ja pystyimme säätelemään tempon meille sopivaksi. Hyvä oli nähdä, että minulla ei ole vain 11 pelaajaa, vaan variaatioita löytyy. Palautuminen on haastavaa kun pelejä on tiheään tahtiin, mutta olemme varmasti valmiita sunnuntaille.” 

EPSin härkäviikko päättyy sunnuntaina Ykkösen ottelulla Klubi 04ää vastaan Helsingissä Bolt Areenalla klo 18.30.

Suomen Cupin 5. ottelukierros arvotaan ensi viikon torstaina 16.5. Suora lähetys Palloliiton striimissä!

Tulos:

NJS – EPS 0–3 (0–2)

Maalit:

6’ 0–1 (Ville Kiiski)
12’ 0–2 (Ville Kiiski)
63’ 0–3 (Laith Azhar) rp

Kokoonpano: 

#31 Heikki Louhivaara (MV)
#7 Laith Azhar
#8 Antti Tella
#9 Visar Bela (46’ #49 Abdirisaq Hussein)
#16 Valter Salavuo C (81’ #15 Viggo Blummè
#17 Muad Ahmed 
#18 Aleksi Ruusu (36’ #12 Oscar Dahlfors)
#21 Rasmus Sipi 
#23 Matias Pasanen
#27 Ayuub Ahmed-Nur (58’ #29 Kingsley Kwasi Kwaw)
#98 Ville Kiiski (58’ #10 Otto Rautiainen)

Vaihdossa:

#1 Oskar Lyberopoulos (MV)
#5 Hamse Abdi

Koko runkosarjan aikana pelejä kertyy 22 kappaletta.

Sarjatason nousu tuo Epsille lisää matkustuskilometrejä aikaisempiin kausiin verrattuna. Ykkösen 12 joukkueesta vain neljä on pääkaupunkiseudulta ja etäämmällä sijaitsevat Rovaniemi, Oulu, Pori, Jyväskylä, Vaasa, Kokkola ja Kuopio.

Kahdentoista joukkueen kaksinkertainen runkosarja päättyy elokuun lopussa, jonka jälkeen jakaannutaan pelaamaan ylempää ja alempaa jatkosarjaa. Molemmissa mukana on kuusi joukkuetta, jotka pelaavat yksinkertaisen sarjan. Runkosarjan pisteet säilyvät mukana jatkosarjoissa. Kauden päätteeksi yksi joukkue nousee suoraan Ykkösliigaan ja ylemmän jatkosarjan toiseksi sijoittunut karsii paikasta Ykkösliigaan. Ykkösessä sijoille 11 ja 12 sijoittuneet joukkueet putoavat suoraan Kakkoseen.

9.4.2024 EPS viestintä