EPSn miesten edustusjoukkue urakoi tällä viikolla taas kahdesti. Viikko startataan tänään keskiviikkona Klaukkalan Tekonurmella kun joukkue matkustaa NJSn vieraaksi Suomen Cupin 4. kierroksen otteluun.

EPS aloitti Cup-taipaleensa 3. kierroksella kaatamalla Leppävaarassa Nelosessa pelaavan LePan 3-1. Sarjaportaiden erosta huolimatta peli ei ollut täysin läpihuutojuttu joten hereillä täytyy tänäänkin olla.

Kakkosessa pelaava NJS hävisi alun perin 3. kierroksella Atlantis PM-joukkueelle mutta Atlantiksen peluutettua edustuskelvotonta pelaajaa kääntyi tulos 3-0 voitoksi NJSlle.

Puolustaja Matias Pasanen ennakoi illan ottelua seuraavasti:

“Totta kai Cuppikin sytyttää, joka peliin suhtaudutaan yhtä tärkeästi ja kamppaillaan täysillä tietenkin. Meillä on ollut hyviä treenejä ja joukkue on hyvässä vireessä. Maaleja pitää tietenkin tänään tehdä, saadaan paikkoja ja niistä maalit niin sillä voitetaan”.

EPSllä on ollut Ykkösen peleissä haasteita maalinteon kanssa (4 ottelussa 3 tehtyä maalia) joten Cupin peli voisi tuoda mukanaan myös ratkaisuja näiden solmujen aukaisemiseen. Espoolaiset ovat ilman muuta ennakkosuosikkeja mutta NJS tulee laittamaan kovasti kampoihin. Alkuvuodesta joukkueet kohtasivat harjoitusottelussa ja sillä kertaa NJS oli jopa niukasti parempi maalein 2-1.

NJS-EPS ottelu käynnistyy Klaukkalassa tänään sangen myöhään vasta klo 20.30, sisäänpääsy otteluun maksaa kaikilta 5e ja alueella palvelee kahvio.

Kotijoukkue ei tuota pelistä striimiä mutta EPS Mediatiimi raportoi tutusti paikan päältä sosiaalisessa mediassa niin seuran X- kuin Instagram-tileillä. Luvassa myös liveseurantaa.

Pelin jälkeen EPSillä ei ole montaa vapaapäivää ennen kuin viikonloppuna pelataan taas. Sunnuntaina eli äitienpäivänä Ykkönen jatkuu vierasottelulla Helsingissä kun EPS menee Klubi 04n vieraaksi Bolt Arenalle. Ottelu starttaa klo 18.30 ja siihen saadaan varmasti hyvin paikalle myös vieraskannattajia.

SUOMEN CUP 2024

Miesten Suomen Cupia on pelattu kaudesta 1955 lähtien. Kaudelle 2022 miesten Suomen Cupin formaatti palasi takaisin perinteiseen “tulos tai ulos” -malliin.

Kaikki joukkueet osallistuvat yhteen ja samaan Suomen Cupiin – sarjatasosta riippumatta. Kaudella 2023 kilpailuun osallistui 333 joukkuetta. Helsingin Olympiastadionilla pelatussa finaalissa mestaruutta juhli lopulta Ilves. Roots Cupin mestaruuden voitti SJK-j Apollo ja Region’s Cupin mestari oli FC Inter/2.

Vuodesta 2024 Suomen Cup huipentuu uudella Tammelan stadionilla. Tammelan sopimus on monivuotinen ja Superviikonloppuna pelataan peräti kuusi cup-finaalia.

7.4.2024 EPS viestintä