EPS:n miesten edustusjoukkue nousi viime kauden päätteeksi historiallisesti ensimmäistä kertaa miesten Ykköseen.

EPS:n miesten edustusjoukkueen kausi starttaa Miesten Ykkösessä jo ennen huhtikuun puoliväliä. EPS avaa kautensa tuplakotiotteluilla OLS (la 13.4.) ja Vaasa IFK:ta (la 20.4) vastaan. Ensimmäinen vieraspeli on luvassa pe. 26.4. jolloin joukkue matkaa Jyväskylään JJK:n vieraaksi.

Koko runkosarjan aikana pelejä kertyy 22 kappaletta.

Sarjatason nousu tuo Epsille lisää matkustuskilometrejä aikaisempiin kausiin verrattuna. Ykkösen 12 joukkueesta vain neljä on pääkaupunkiseudulta ja etäämmällä sijaitsevat Rovaniemi, Oulu, Pori, Jyväskylä, Vaasa, Kokkola ja Kuopio.

Kahdentoista joukkueen kaksinkertainen runkosarja päättyy elokuun lopussa, jonka jälkeen jakaannutaan pelaamaan ylempää ja alempaa jatkosarjaa. Molemmissa mukana on kuusi joukkuetta, jotka pelaavat yksinkertaisen sarjan. Runkosarjan pisteet säilyvät mukana jatkosarjoissa. Kauden päätteeksi yksi joukkue nousee suoraan Ykkösliigaan ja ylemmän jatkosarjan toiseksi sijoittunut karsii paikasta Ykkösliigaan. Ykkösessä sijoille 11 ja 12 sijoittuneet joukkueet putoavat suoraan Kakkoseen.

Joukkueen vastuuvalmentajaksi nimitettiin vuoden alussa 33-vuotias espanjalainen Sven Pierre Rodriguez Aumaitre.

Vaikka ikää ei vielä hirvittävästi olekaan on hän työskennellyt ammattivalmentajana jo 12 vuotta.

Rodriguez Aumaitre saapui Suomeen tammikuun alussa ja varsinkin sääolosuhteet ovat olleet melko käänteiset hänen viime työpaikkoihinsa verrattuna. Vaikka kulttuurit ovat erilaiset suomalaisten kanssa työskentely on hänen mukaansa lähtenyt kuitenkin hyvin käyntiin.

Työ on käynnissä ja haaste on mielenkiintoinen. EPS pelaa ensi kaudella miehissä ensi kertaa jalkapallon Ykköstä joka on sarjauudistuksen myötä nyt Suomen kolmanneksi korkein sarjataso. Samalla EPS on kuitenkin myös ylimpänä pelaava Espoolainen miesten joukkue kun FC Honga luopui Veikkausliigapaikastaan ja pelaa ensi kaudella miesten Kakkosessa kuten myös kaksi muuta Espoolaisseuraa EBK sekä SexyPöxyt.

“Meillä on nuori ja eteenpäin pyrkivä joukkue täynnä energiaa.

Taistelemme aina loppuun saakka.

Ykkösen sarjakausi käynnistyy siis huhtikuun puolivälissä ja lopulliset kausitavoitteet asetetaan vasta myöhemmin. Mitä EPSn kannattajat voivat kuitenkin varmuudella tällä kaudella odottaa?

“Taistelemme joka pelissä viimeiseen saakka. Tulette näkemään nuoren ja eteenpäin pyrkivän joukkueen täynnä energiaa”, tiivistää Sven Pierre.

9.2.2024 EPS viestintä