EPS:n miesten edustusjoukkue nousi viime kauden päätteeksi historiallisesti ensimmäistä kertaa miesten Ykköseen.

Joukkueen vastuuvalmentajaksi nimitettiin vuoden alussa 33-vuotias espanjalainen Sven Pierre Rodriguez Aumaitre. Vaikka ikää ei vielä hirvittävästi olekaan on hän työskennellyt ammattivalmentajana jo 12 vuotta.

Nuori valmentaja on toiminut ammatti-valmentajana jo 12 vuotta.

Viime kaudelta plakkarissa Libanonin Super Cup.

“Olen työskennellyt aiemmin muun muassa Espanjassa, Portugalissa, Georgiassa, Kiinassa, Ghanassa ja Libanonissa. Viime kaudella voitimme Libanonin Super Cupin ja toimin joukkueessani apuvalmentajana sekä junioripuolen teknisenä johtajana. Tälle kaudelle halusin palata Eurooppaan ja Suomea suositeltiin minulle koska tämä on kuuleman mukaan hyvä paikka nuorille valmentajille kehittyä”.

Rodriguez Aumaitre saapui Suomeen tammikuun alussa ja varsinkin sääolosuhteet ovat olleet melko käänteiset hänen viime työpaikkoihinsa verrattuna. Vaikka kulttuurit ovat erilaiset suomalaisten kanssa työskentely on hänen mukaansa lähtenyt kuitenkin hyvin käyntiin.

“Olin kuullut että suomalaiset ovat usein hiljaisia mutta olen jo tavannut paljon huumorintajuisia ihmisiä joilla on mielipiteitä ja jotka haluavat keskustella asioista. Suomen kieltä osaan toistaiseksi kaksi sanaa: “Moi” ja “Ei” mutta haluan kyllä oppia lisää”.

Työ on vasta alkuvaiheessa mutta haaste on mielenkiintoinen. EPS pelaa ensi kaudella miehissä ensi kertaa jalkapallon Ykköstä joka on sarjauudistuksen myötä nyt Suomen kolmanneksi korkein sarjataso. Samalla EPS on kuitenkin myös ylimpänä pelaava Espoolainen miesten joukkue kun FC Honga luopui Veikkausliigapaikastaan ja pelaa ensi kaudella miesten Kakkosessa kuten myös kaksi muuta Espoolaisseuraa EBK sekä SexyPöxyt.

“Nyt kokoamme vielä joukkuetta, sopimuspelaajien lisäksi meillä on pelaajia try-outilla ja pikku hiljaa palaset loksahtavat paikoilleen. Opettelemme vielä perusasioita sillä aikaa kauden alkuun on vielä runsaasti. Treenaamme esimerkiksi tilankäyttöä, vastahyökkäyksiä, reagointia”.

“Meillä on nuori ja eteenpäin pyrkivä joukkue täynnä energiaa.

Taistelemme aina loppuun saakka.

Rodriguez Aumaitre on kotoisin Irunista Pohjois-Espanjasta läheltä Ranskan rajaa. Sukulaisia ja ystäviä löytyy niin Espanjan kuin Ranskan puolelta. Valmennuksellisesti miehen suurimmat esikuvat ovat tuttuja nimiä.

“Guardiola, Klopp, Mourinho ovat muutamia nimiä joilta olen varmasti saanut inspiraatiota ja vaikutteita omaankin työhöni mutta yhtä lailla arvostan myös jopa 70- ja 60- lukujen suuria valmentajanimiä ja aivan kaikkia jotka ovat työskennelleet pitkään jalkapallon parissa. Haluan että joukkueeni pelaa viihdyttävää jalkapalloa. Meillä on nuori ja energinen joukkue joka haluaa pelata aktiivisesti mutta tekee varmasti myös virheitä. Sitten heidän täytyy vain paikata virheensä”.

Ykkösen sarjakausi käynnistyy huhtikuun puolivälissä joten lopulliset kausitavoitteet asetetaan vasta myöhemmin. Mitä EPSn kannattajat voivat kuitenkin varmuudella tällä kaudella odottaa?

“Taistelemme joka pelissä viimeiseen saakka. Tulette näkemään nuoren ja eteenpäin pyrkivän joukkueen täynnä energiaa”.

26.1.2024 Teppo Laaksonen