EPSn miesten kaikki Kakkosen kotiottelut sekä muita huippuotteluita striimataan jatkossa selostettuna. Pääselostajana Teppo Laaksonen.

EPSn miesten Kakkosen kotiotteluita pääsi jo viime kaudella katsomaan myös etänä uudenaikaisen automatisoidun striimitekniikan avulla. Kaudesta 2023 alkaen katsojakokemus ottaa vielä ison harppauksen eteenpäin sillä jatkossa suuressa osassa striimeissä on mukana myös selostus. 

Alustavan suunnitelman mukaisesti selostuksia on luvassa kaikista miesten Kakkosen kotipeleistä sekä valikoiduista Naisten Kakkosen kotipeleistä. Lisäksi myös Suomen Cupin kotipelejä näytetään mahdollisuuksien mukaan. Suomen Cupin osalta lähetysoikeudet ovat Ruutu+lla mutta jos Ruutu ei halua lähetysmahdollisuuttaan käyttää toteutetaan seuran oma striimi.

Otteluiden pääselostajana ja vastaavana tuottajana toimii eri tv- ja radiokanavilta tuttu kokenut selostaja Teppo Laaksonen. Vuodesta 2005 ammattiselostajana työskennellyt Laaksonen työskentelee päätyökseen C Morella jossa hänen repertuaarinsa kuuluvat jalkapallo ja jääkiekko.

“Haluamme olla luomassa uudenlaista jalkapallokulttuuria ja uskomme että tämä saa aikaan positiivsta palautetta suomalaisessa jalkapalloyhteisössä. Toivomme että viesti otteluiden selostuksista tavoittaa myös vierailijoiden kannattajat”, sanoo Espoon Palloseuran Jalkapallo ry:n toiminnanjohtaja Janne Ohralahti.

“Todella mukava lähteä tähän mukaan rakentamaan huippuluokan pakettia. Seura on ollut alusta saakka loistavasti mukana ja saatiin hyvin nopeasti kuntoon käytännön asiat. Striimaaminen ja ennen kaikkea hyvälaatuinen striimaaminen on todella tärkeää tänä päivänä. Selostus on arvokas lisä tuotteeseen ja parantaa merkittävästi katselukokemuksen sisältöä ja houkuttelevuutta. Kotipelien striimit palvelevat kaikkia jotka eivät Espoonlahteen joka peliin paikalle pääse ja avaavat EPSlle mahdollisuuden saada ihan uuttakin yleisöä etänä. Lisäksi striimit palvelevat valtavasti myös Espoossa käyviä vierasjoukkueita”, Laaksonen kommentoi.

“Jonkinlaisena esimerkkinä nostaisin Ykköseen nousseen JJKn jonka pelit striimattiin Kakkosessakin selostettuina ammattiselostajien kera. JJKn striimit saivat paljon lisähuomiota ja pöhinää normaalin ottelutapahtuman rinnalle, ikään kuin rinnakkaistapahtumaksi. Selostukset on tarkoitus toteuttaa niin laadukkaasti kuin mahdollista ja EPSn organisaatiossa toimivia on tarkoitus hyödyntää kommentaattorin rooleissa. Myös haastatteluita on luvassa striimilähetyksissä”, Laaksonen avaa suunniteltua lähetyskokonaisuutta.

Ottelut kuvataan Spiideo Play-automaattikameratekniikalla johon lisätään paikan päällä tehty selostus.

Ensimmäinen selostettu ottelu on lauantaina 29.4 pelattava naisten Kakkosen kotiottelu EPS-JäPS. Ottelu alkaa klo 15:00 ja pelataan Espoonlahden Urheilupuiston TN2:lla.