Suomen Cupin 5. kierroksen ottelu IFK Mariehamnia vastaan päättyi vierailijoiden 0-3 voittoon ja näin ollen espoolaisten matka Cupissa tuli päätökseensä .

Ottelusta ennakoitiin Espoon Palloseuran suurinta tapahtumaa kautta aikojen ja lopulta lehtereille saapuikin ennätykselliset 951 katsojaa, jotka tekivät ottelutapahtumasta monella tapaa ikimuistoisen. Ennakkoluulottomasti otteluun lähtenyt kotijoukkue onnistui pitämään ottelun hyvin tasaisena ja ensimmäisiä vaarallisia maalintekotilanteita saatiin odottaa aina puoliajan loppuun asti kun punakone pääsi kaksi kertaa yrittämään maalintekoa hyvistä paikoista, mutta vierailijoiden maalilla pelannut Yann Fillion ei ollut ohitettavissa. Ensimmäinen puoliaika sai espoolaisittain harmillisen päätöksen kun minuutilla 45+1 vierailijoiden brasiliaistaituri Felipe sai jalkansa auki rangaistusalueen kulmalla ja sijoitti pallon taka-alakulmaan. Ensimmäinen puoliaika vihellettiin poikki ja tauolle siirryttiin 0-1 tilanteessa.

Toinen puoliaika sai murheellisen alun kun ottelun ensimmäisen maalin tehnyt Felipe pääsi karkaamaan läpiajoon ja tuplasi päivän maalisaldonsa siirtäen vierailijat 0-2 johtoon heti 50. minuutilla. Toisen maalin jälkeen peli ajautui vahvasti keskialueelle ja kumpikaan joukkueista ei päässyt varsinaisille maalintekopaikoille. Ottelu sai ikävän käänteen 74. minuutilla kun espoolaisten puolustuksessa upean pelin ja koko alkukauden pelannut Edi Tashevci loukkaantui voimakkaan yhteentörmäyksen päätteeksi eikä pystynyt enää jatkamaan peliä. Kaikki vaihdot käyttäneenä tämä tarkoitti sitä, että kotijoukkue joutui pelaamaan ottelun viimeiset 15 minuuttia alivoimalla. Neljä minuuttia tästä IFK Mariehamnin vaihdosta sisään tullut Eero Tamminen pääsi hyödyntämään joukkueen miesylivoiman ja niittasi 78. miuutin kohdalla tarkalla laukauksellaan 0-3 loppulukemat taululle. EPS pääsi vielä 90. minuutilla kokeilemaan maalintekoa kun Jere Ahopelto pääsi vastahyökkäyksen päätteeksi irtoamaan vastustajan puolustukselta, mutta hyvin hereillä ollut Yann Fillion ehti katkaisemaan pystysyötön ennen Ahopeltoa. Punasävytteinen ilta päättyi lopulta punaiseen korttiin kun lähes läpiajoon karannut Eero Tamminen tuli kaadetuksi oikealla laidalla raataneen Shunta Uchiyaman toimesta.

Hienon alkukauden puolustuslinjassa pelannut raskaan työn raataja Rasmus Sipi oli tuloksesta huolimatta tyytyväinen esitykseen ja koko Espoon Palloseuran sekä Espoonlahden yhteisölliseen ilmeeseen.

“Pelistä jäi hyvä fiilis ja tunnelma kentällä oli aivan upea runsaan yleisömäärän ansiosta. Häviö tietysti ärsyttää ja voittoa luonnollisesti lähdettiin hakemaan vaikka tiedettiinkin, että vastassa on todella hyvä joukkue. Koko joukkue lähti peliin hyvällä ilmeellä ja taisteli loppuun asti. Itselle tämä oli hyvä mittari nähdä, millä tasolla oma pelaaminen on verrattuna suomen parhaimmistoon.”

Sipin tavoin väkevästi ja ennakkoluulottomasti kauden aloittanut nuorukainen Valter Salavuo oli tyytyväinen yleisilmeeseen vaikka tappiota hieman harmittelikin.

“Jokainen antoi kaikkensa kentällä, mutta valitettavasti se ei nyt ihan riittänyt. Peli oli kuitenkin loistava kokemus ja hyvä mittari siitä missä tällä hetkellä mennään yksilötasolla ja joukkueena.”

Kokonaisuudessaan ehjä esityksen pelannut punakone voi olla ylpeä omasta suorituksestaan. Kahta sarjatasoa korkeammalla pelaava IFK Mariehamn oli tällä vahvempi ja jatkaa 0-3 voiton turvin Suomen Cupin 6. kierrokselle. Onnittelut jatkopaikasta ja tsemppiä loppukauteen.

Junnosuke Watanabe fanien piirittämänä ottelun jälkeen.

Miesten edustusjoukkue jatkaa otteluitaan Kakkosen puolella heti tulevana sunnuntaina 29.5. klo 18.30 alkavassa ottelussa kun paikallisvastustaja Honka Akatemia saapuu Espoonlahteen.

25.5.2022 EPS Edustus viestintä

Matkassa mukana