Miehet jatkavat voittoputkeaan HJS:n kaatuessa Espoonlahdessa lukemin 1-0 ja säilyttää paikkansa sarjataulukon toisena kolmen pelatun kierroksen jälkeen. 

Lauantai iltapäivällä ennen miesten ottelua huomioitiin tyttöjen U17-vuotiaiden EM-kisoissa Bosnia ja Hertsegovinassa pikkuhelmareiden kanssa eduksi esiintyneet Lotta ja Nelli Kalske.

Lotta ja Nelli sekä naisten vastuuvalmentaja Arpad Mester juhlatunnelmissa ennen miesten ottelun alkua.

Miesten kauden toinen kotiottelu ei jättänyt varmasti ketään paikalle tulleista 469 silmäparista kylmäksi kun aina aurinkoisessa Espoonlahden jalkapallopyhätössä päästiin nauttimaan voittavasta jalkapallosta ja upean ottelutapahtuman monipuolisesta tarjonnasta. Ottelu itsessään oli äärimmäisen tasaista vääntöä alusta loppuun, mutta lopputulos oli täysin oikeutettu. Pelin aktiivisesti aloittanut kotijoukkue pääsi kokeilemaan maalintekoa ensimmäisen kerran kun väsymätön keskikentän moottori Junnosuke Watanabe pääsi laukomaan oman kuljetuksen päätteeksi vajaasta 25 metristä, mutta epäonnekseen laukaus suuntautui suoraan kohti vastustajan maalivahtia. Reilu 20 minuuttia myöhemmin  28. peliminuutilla tovin kestäneen keskialueen väännön jälkeen Espoon punaiset saivat sivurajaheiton vasemmalta, murtautui vasemmalta laidalta keskelle löytäen aina toiselta laidalta keskelle leikanneelle Aleksi Hollmenin, joka pääsi naulaamaan pallon takakulmaan tarkkaakin tarkemmalla viimeistelyllä. Näin ollen Hollmen onnistuu jo neljännen kerran kolmannessa pelissään ja “normal day at the office” -sanonta alkaa saamaan uutta ulottuvuutta. Ei kotiyleisö täysin rennoin mielin ensimmäistä puoliaikaa loppuun asti saanut katsoa kun nopeista ja taitavista jaloistaan tunnettu Heikki Louhivaara löysi treenirondoissa tunnetun alter-egonsa. Oikean jalan ulkosyrjäsyöttö pelinavausvaiheessa jäi hieman vajaaksi ja rangaistusalueen rajalla neppaillut maalivahti tuli melkein yllätetyksi. 

Aleksi Hollmen juhlatunnelmissa 1-0 voittomaalin jölkimainingeissa.

Toinen puoliaika
aloitettiin samoissa merkeissä kuin ensimmäinenkin, mutta vierasjoukkueen pelaamisesta oli aistittavissa hieman enempi aktiivisuutta. Toisen puoliajan ensimmästä varsinaista maalipaikkaa saatiin odottaa kuitenkin aina 62. minuutille asti kun Shunta Uchiyama taisteli tiensä läpi boxiin, voitti kaksi vastustajaa kaatuen välissä ja löysi syötöllään maalintekoa janonneen Takeru Nakadan, jonka laukaus pienen kontaktin saatteena ohjautui selkeästi yli maalin. 81. minuutilla Shunta Uchiyama pääsi kokeilemaan omaa oikeaa jalkaansa poikittais kuljetuksen päätteeksi, mutta tulinen myyräntappaja viuhui reilun metrin verran maalin ohi. Espoolaiset pitivät koko joukkueen voimin hämeenlinnalaiset pois vaarallisilta maalintekopaikoilta ja nollapeliputki
venyi jo 391 minuutin pituiseksi.

Paluun edustusjoukkueeseen tehnyt varmuuden ruumiillistuma  Mikko Inki pelasi täydet 90 minuuttia oikealta laidalta tutuilla raiteillaan. Vahvan pelin molempiin suuntiin pelannut EPS-legendaksikin tituleerattu Inki oli onnellinen lopputuloksesta ja ottelutapahtuman yleisestä tunnelmasta.

“Fiilis mitä mahtavin. Tuntui, että koko tapahtuma oli taas mennyt askeleen eteenpäin viime kaudesta ja tuntuu, että kaikki katsomossa on enemmän tunteella mukana. Itse peli tuntui raskaalta vähän heikommasta kuntopohjasta johtuen. Myös Väykän pelisysteemi tuntui alkuun hieman hakemiselta kun alla oli vain valmistava treeni. Nolla kuitenkin pysyi omissa niin pitää olla tyytyväinen. Olihan tuo kaikin puolin kiva tapa tulla taas pelaamaan edustuksen kanssa kun saatiin tulos haettua tuollaisen ottelutapahtuman yhteydessä.“

Mikko Inki palasi edustuksen kokoonpanoon EPS-HJS ottelussa.

Naisten edustusjoukkue selkeään
5-0 kotivoittoon Tampereen Pallo-Veikkojen vieraillessa. Kauden toisessa sarjaottelussa ei ollut epäselvyyttä paremmasta joukkueesta. 

Kapealla rosterilla Espooseen tullut TPV tippui kotijoukkueen kyydistä heti ensimmäisellä puoliajalla punanuttujen viimeistellessä kaikki viisi maaliaan. Maalinteko päästiin aloittamaan heti ensimmäisellä minuutilla kun aina vaarallinen Hertta Laurinkoski oli hiipinyt maalille haistelemaan  ottelun ensimmäisen laukauksen reboundia ja siirsi punanutut 1-0 johtoon. Kahdeksan minuuttia tästä Mari Kalliovaara pääsi nokikkain vastustajan maalivahdin kanssa pienoisen flipperin jälkee ja niittasi pallon vuorenvarmasti oikeaan kulmaan. Ottelun kolmas maali tuli kulmapotkusta syntyneestä maalinedustan hässäkästä, jonka päätteeksi puolustaja Iida Jokinen murjoi pallon
vierailijoiden verkkoon. Neljättä maalia ei tarvittu odottaa minuuttia pidempään kun Lotta Pohjanhovi pääsi kasvattamaan punanuttujen johtoa. Ensimmäisen puoliajan ja ottelun viimeiseksi maaliksi jäi 38 minuutilla maajoukkue komennukselta palanneen Lotta Kalskeen tarkka kanuuna
etukulmaan.

Taukoa ehdittiin hädin tuskin pitää kun ottelun erotuomarilla oli aika kortilla ja iltapäivän seuraava peli lähestyi uhkaava vauhtia. Toisesta puoliajasta ei jäänyt turhan paljon kerrottavaa ja ensimmäisen 20 minuutin aikana ratkennut ottelu sai hieman hajuttoman ja mauttoman päätöksen. Molemmissa päissä päästiin kuitenkin kolistelemaan poikkipuita. Ensin espoolaisittain puoliajalla vaihdosta sisään tullut Ellen Auno ampui vasemmalta laidalta yllättävän kudin, mutta henkilökohtaista maalilaulua ja tuuletusta jäädään vielä odottamaan. Myös toisessa päässä nähtiin  yllättävä tilanne kun vierailijoiden sivuvapari puskettiin hieman yllättäen kotijoukkueen avustettuna Aida Ilovuoren vartioiman maalin ylärimaan. Muuta kerrottavaa ei jälkipolville jäänyt ja näin ollen
naiset jatkavat sarjassaan puhtaalla pelillä taulukon toisella sijalla.

Vaihdosta puoliajalla sisään tullut hyökkääjä Floriana Haxhiu ei saanut maalitiliään auki vielä Naisten Kakkosessa, mutta ehti siitä huolimatta olla monessa mukana 45 minuutin aikana. Yhden keltaisen kortin ja kolme pistettä rikkaampi kosovolainen oli iloinen voitosta tiedostaen kuitenkin pelaamisen kehityskohteet.

“Naisten pelit ovat erilaisia mitä esimerkiksi BSM -sarjan pelit. Naiset ovat fyysisesti vahvempia ja se vaikeuttaa omaa peliämme tietyissä kohti. Peli oli ihan hyvä, ensimmäisen puoliajan maalien myötä jokainen varmasti tunsi olonsa helpottuneeksi. Pelillisesti onnistuimme ja harjoitellut asiat toimi hyvin, mutta aina voidaan parantaa kaikilla osa-alueilla, joista ensimmäisenä meidän tulisi olla parempia fyysisesti.”

Hertta Laurinkoski ampui kotijoukkueen 1-0 johtoon ottelun ensimmäisellä peliminuutilla.

Miehet jatkavat pelejään ensi viikon lauantaina 21.5. Porissa FC Jazzin vieraana kun taas naiset saavat sunnuntaina 22.5. TuWen vieraakseen Espoonlahteen!

15.5.2022 EPS Edustus viestintä

Matkassa mukana