Espoon Palloseura hakee kauden toisen voittonsa Kaarinasta KaaPon vieraana

Aina aurinkoisessa Kaarinassa nähtiin tapahtumarikas ottelu niin hyvässä kuin pahassakin. Molemmilla joukkueilla kesti oma aikansa saada oma pelinsä käyntiin ja ottelun alku ei ottelulta liikoja luvannut.

Peli sai ikävän käänteen kun kotijoukkueen laituri Matias Salminen loukkasi jalkaansa ja hänet jouduttiin kantamaan paareilla pois kentältä. Loukkaantumisen jälkeen EPS sai luotua painetta KaaPon päätyyn. Ensimmäinen maalintekotilanne syntyi 27. minuutilla kun Veka Gustafsson murtautui vasemmalta laidalta läpi keskittäen matalan pallon Aleksi Hollmenille, jonka laukaus kuitenkin kilpistyi kaarinalaispuolustukseen. Viisi minuuttia tästä espoolaiset pääsivät vasemman laidan kautta keskustaan pedaten laukaisupaikan rangaistusalueen rajalle, mutta Rasmus Sipin laukaus painui vähän yli maalin.

EPS koki valtavan takaiskun 39. minuutilla kun keskikentällä ensimmäisissä peleissä pelannut Aleksi Ahmala loukkasi polvensa vakavasti eikä pystynyt kävelemään ulos kentältä omin voimin. Takaiskusta huolimatta vierasjoukkue oli päättänyt menevänsä puoliajalle johtoasemassa ja ottelun ensimmäinen maali näki päivänvalon juuri ennen taukovihellystä. Oikealta laidalta rangaistusalueen sisään ajanut japanilaishyökkääjä Takeru Nakada kaadettiin rangaistuspotkun arvoisesti, josta kuka muukaan kuin EPS:n oma poika Aleksi  “Homppa” Hollmen siirsi vierailijat 0-1 johtoon. Puoliajalle siirryttiin näin ollen EPS:n 0-1 johtoasemassa.

Toiselle puoliajalle siirryttäessä kentälle asteli täysin ensimmäisen puoliajan joukkueesta poikkeava vierasjoukkue. Aktiivisesti ylhäältä prässännyt ja maltillisesti palloa hallinnut punakone pääsi kokeilemaan maalintekoa ensimmäisen kerran toisella puoliajalla kun Aleksi Hollmen sai vasemman jalkansa auki ja ampui kierteisen laukauksen kohti takakulmaa. KaaPon maalilla pelannut Jesse Peltonen venytti kuitenkin upeaan torjuntaan eikä lisäosumaa vielä nähty.

Vain minuutti Hollmenin edellisestä yrityksestä joukkueen aggressiivinen prässi tuotti tulosta kun armeijan leivistä suoraan peliin tullut Blend Doroci riisti pallon rangaistusalueen rajalla, haastoi puolustuksen ohi kohti päätyviivaa ja nosti vasemmalla jalallaan nappikeskityksen maalille hiipineen Aleksi Hollmenin päähän, jolla oli helppo työ tuplata vierailijoiden johtoasema.

Noin tunnin pelin kohdalla niinikään maiharit nappiksiin vaihtanut Zakaria Osman pääsi vastaiskun päätteeksi puolittain läpi vasemmalta laidalta, mutta pallo pysähtyi jo viime kaudella turhan tutuiksi tulleisiin Puuha-Areenan maalin pystypuihin. Johtoasemaansa ja vastutajaansa kunnioittaen punakone pelasi viimeiset puoli tuntia tiiviisti puolustaen ja kontrolloituja pallonhallintajaksoja korostaen päästämättä KaaPoa maalipaikoille.

Ottelu päättyi lopulta vierasjoukkueen ansaittuun 0-2 voittoon, jonka myötä EPS jatkaa sarjassa puhtaalla pelillä. 2 ottelua ja 6 pistettä.

Aleksi Hollmen ja Shunta Uchiyama juhlatuulella 23.4 pelatussa ottelussa VJS:ää vastaan.

Suomalaisen jalkapallon ensikosketukset Turussa saanut Leroy ”never lose in Turku” Maluka piti lupauksensa ja oli ylpeä joukkueen esityksestä sekä kolmesta vieraspisteestä.

”Olen todella ylpeä pojista. Aloitimme ottelun hieman hitaasti, koska valmistautumisemme viikolla oli hieman erilainen. Emme päässeet harjoittelemaan torstaina, joka näkyi kentällä. Tulimme kuitenkin toiselle puoliajalle vahvasti ja pelasimme kaunista jalkapalloa. Oli hieno nähdä kuinka paljon paikkoja saimme luotua ja enää meidän täytyy olla tehokkaampia, jotta pystymme jatkossa tappamaan pelin aiemmin.Kaiken kaikkiaan erittäin hyvä esitys joukkueelta”

Vahvasti kauden aloittanut, kolme maalia kahteen peliin naulannut “Hurja Hollmen” otti voiton ja kolme pistettä avosylin vastaan. Turun Sanomille kommentinsa pelin jälkeen antanut nuori pyssy toivoo samanlaisen pöhinän jatkuvan

”Alkukausi on lähtenyt hyvin liikkeelle, paljon tehtiin hommia pre-seasonilla, että ollaan päästy tähän tilanteeseen ja ollaan valmiita kaudella. Tässä on kaksi peliä takana vasta ja vielä 20 jäljellä eli paljon pitää tehdä töitä vielä. Nyt seuraavaa peliä kohti ja haetaan sieltä kolme pistettä”

Miesten seuraava kotiottelu kakkosessa pelataan lauantaina 14.5 klo 15:00 kun Espoonlahden urheilupuistoon vieraaksi saapuu HJS Hämeenlinnasta.

30.4.2022 EPS Edustus viestintä

Matkassa mukana