Espoon Palloseura tärkeään 1-0 taisteluvoittoon Kakkosen avausottelussa VJS vastaan!

Aurinkoisissa merkeissä alkanut lauantain sarja-avaus sai mieluisan päätöksen kun paikalla olleet 413 katsojaa pääsivät juhlimaan isäntien voittoa yhdessä joukkueen kanssa.

Junnosuke Watanabe vauhdissa lähes täpötäyden pääkatsomon edessä.

Ottelu alkoi avausottelulle tyypilliseen tapaan hermostuneesti. Useat pitkät syötöt ja heikot ensimmäiset kosketukset vei peliä keskelle ja peli näytti monessa kohtaa enemmän painilta kuin jalkapallolta. Ensimmäinen harmaita hiuksia aiheuttanut tilanne nähtiin noin 10 minuutin kohdalla kun VJS:n nuorukainen Oskari Ojala pääsi karkaamaan puolustukselta ja tuli kaadetuksi kotijoukkueen rangaistusalueella. Hieman kyseenalaisen ja monitulkintaisen tilanteen jälkeen rangaistuspotku jäi kuitenkin viheltämättä ja koko Espoonlahti huokaisi helpotuksesta. Erinomaisen pelin pelannut veräjänvartija Heikki Louhivaaran huolimaton rennon letkeä avaus, meinasi kerran kostautua VJS hyökkääjä Vili Lankisen saadessa jalkaa väliin. Ensimmäisestä puoliajasta selvittiin kuitenkin vain muutamalla säikähdyksellä eikä kumpikaan joukkue saanut luotua vaarallisia maalintekotilanteita. Tauolle siirryttiin 0-0 tasatilanteessa.

Toinen puoliaika jatkui ensimmäisen tapaan tasaisin merkein ja keskialueen taistelulle ei näkynyt loppua. VJS:n ensimmäisen puoliajan suoraviivaista linjan taakse etenemistä hidasti toisen puoliajan vankka vastatuuli ja EPS sai hieman kontrollia ottelusta, vaikka pallonhallinta jakautuikin tasaisesti. Isännät pääsivät lähelle maalintekoa kun oikealla laidalla maratonin verran molempiin suuntiin töitä tehnyt Shunta Uchiyaman lähettämä keskitys löysi Valter Salavuon boksista, jonka viimeistely pysähtyi poikkipuuhun.

Ottelun ainokainen syntyi 78. minuutilla kun Junnosuke Watanabe ja Shunta Uchiyama näyttivät kotiyleisölle japanilaista “joga boniton” taikaa. Uchiyaman millin tarkka keskitys löysi takaviistoon jääneen Hollmenin joka syöksipuski pallon takakulmaan kuin Van Persie konsanaan, ja kotijoukkue 1-0 johtoon. Kurinalainen puolustaminen jatkui aina päätösvihellykseen asti ja pisteet jäivät Espoonlahteen.

Aleksi Hollmen ja Shunta Uchiyama juhlatuulella 1-0 voittomaalin jälkeen.

Ottelussa oikeana topparina pelannut miesten edustusjoukkueen uusin sopimuspelaaja Edi Tashevci oli iloinen Kakkosen debyytistään ja voitosta. Edi siirtyy Espoon punaisten takalinjoille FC Hongasta heinäkuun puoleenväliin kestävällä lainasopimuksella.

“Ottelussa oli loistava tunnelma ja joukkueen sisällä on erittäin hyvä henki. Olen iloinen, että seurat pääsivät yhteisymmärrykseen lainasopimuksesta. EPS kasvattina Kakkosen debyytin tekeminen punapaidassa ja voittaminen hyvien joukkuekavereiden ympäröimänä tuntui erityisen hyvältä. Tästä on hyvä jatkaa ensi viikon peliä kohti.”

Myös Suomen kentillä kilpailullisen debyyttinsä tehnyt ja kotiyleisöä läpi ottelun viihdyttänyt Shunta Uchiyamalle peli oli unohtumaton. Maalisyötön antanut laituri kiitti myös intohimoisesti pelissä elänyttä yleisöä kaikesta tuesta.

“Tunnelma oli täysin erilainen verrattuna siihen mitä olen ikinä Japanissa kokenut. Olen iloinen saadessani pelata näin intohimoisten kannattajien edessä. Maalissa sain hyvän syötön Junnosukelta ja minun piti vain toimittaa pallo oikeaan osoitteeseen Hollmenille. Keskitys osoittautuikin vaikeammaksi kuin ajattelin, mutta olen iloinen Aleksin maalista. Toivottavasti onnistumme tulevissakin peleissä.”

Kiitos kaikille faneille ja junnuille loistavasta kannustuksesta ja iso kiitos kaikille vapaa-ehtoisille. Ilman teidän panosta ei tapahtuma olisi onnistunut näin täydellisesti.

Miesten edustusjoukkueen pelit jatkuvat seuraavan viikon perjantaina 29.4. klo 18.30 Kaarinassa KaaPon vieraana.

Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 14.5 klo 15:00 kun Espoonlahden urheilupuistoon vieraaksi saapuu HJS Hämeenlinnasta.

24.4.2022 EPS Edustus viestintä

Matkassa mukana