EPS on valittu mukaan toteuttamaan 5-8 -vuotiaille tytöille suunnattua UEFA Playmakers -ohjelmaa. Ohjelma käynnistyy keväällä valtakunnallisesti usealla eri paikkakunnalla ja UEFA Playmakers -ohjelman kautta EPS haluaa tarjota 5-8 vuotiaille tytöille matalan kynnyksen mahdollisuuden tutustua jalkapalloon harrastuksena. Ohjelma onkin ensisijaisesti suunnattu lapsille jotka eivät vielä ole olleet mukana jalkapallon joukkuetoiminnassa. UEFA Playmakers -harjoituksissa tarjoamme nuorille tytöille hauskan ja turvallisen ympäristön oppia liikunnallisia, sosiaalisia ja jalkapallollisia taitoja lapsille tuttujen Disney -tarinoiden maailmassa. 

”Haluamme, että jokaiselle mahdollistuu liikunnan ilo. UEFA Playmakers ohjelma on kiinnostava ja uskomme että sen avulla onnistumme sytyttämään pienen jalkapallokipinän ja kannustamaan lapsia jalkapallon pariin. EPS tekee työtä kirjaimellisesti ruohonjuuritasolla ja kaikki ovat tervetulleita mukaan yhteisöön, jossa kasvatamme vahvaa seurakulttuuria ja vahvat juuret Espooseen. Jalkapallo luo tunnetta” sanoo seuran toiminnanjohtaja Janne Ohralahti.

Tavoitteena kannustaa pieniä lapsia jalkapallon pariin

Playmakers -harjoituksissa keskitytään liikunnallisten, sosiaalisten sekä jalkapalloilullisten taitojen harjoitteluun. Harjoituksissa innostutaan, opetellaan kaverin kannustamista ja iloitaan omista ja toisten onnistumisista. Tavoitteena on rohkaista pieniä tyttöjä mukaan lajin pariin ja varsinaiseen joukkuetoimintaan. Seuramme Playmakers -harjoituksia vetävät valmentajat koulutetaan kevään aikana Playmakers -ohjelman valmentajiksi. Keväällä käynnistyvässä ohjelmassa ovatkin valmentajien luoma turvallinen ja kannustava ympäristö, tyttöjä liikunnan pariin innostava ohjaustapa sekä vastuullisesti ja terveysturvallisesti toteutetut harjoitustapahtumat. 

Espoon Palloseurassa ohjelmaa koordinoi Liikuntapalvelupäällikkö Kirsi Ahonen

“Harjoitukset on rakennettu lasten näkökulmasta tarinankerronnan keinoin ja harjoituksissa kehitetään monipuolisesti liikunnallisia ja pallollisia taitoja. Toivomme, että tarinan näkökulma ja meidän mahtava ympäristö harrastaa jalkapalloa toisi tyttöjä lajin pariin. Seuran tyttöpuolella on hyvä ja positiivinen draivi päällä ja on erittäin motivoivaa ja kiehtovaa päästä yhdistämään jalkapalloharjoituksiin tarinallisia elementtejä Disneyn tarinoiden kautta. Toivottavasti mahdollisimman monet pienet tytöt alueeltamme haluavat tulla mukaan Playmakers -harjoituksiin ”, jatkaa Kirsi. 

Playmakersin jälkeen on mahdollista liittyä mukaan Espoon Palloseuran joukkuetoimintaan! 

Käynnistämme ilmoittautumisen Playmakers -harjoituksiin maaliskuun aikana ja ilmoittautumisen käynnistymisestä tiedotetaan erikseen. Seuramme Playmakers -harjoituksia vetävät valmentajat koulutetaan maaliskuun aikana Playmakers -ohjelman valmentajiksi. Keväällä käynnistyvässä ohjelmassa ovatkin valmentajien luoma turvallinen ja kannustava ympäristö ja tyttöjä liikunnan pariin innostava ohjaustapa sekä vastuullisesti. Harjoitustapahtumissa noudatetaan kulloinkin voimassa olevia terveysturvallisuuslinjauksia. 

Tutustu Palloliiton strategiaan naisten ja tyttöjen osallisuuden vahvistumista kaikilla jalkapallon tasoilla:

Kestävää kasvua – kehitysstrategia jalkapallon vahvistamiseksi naisten ja tyttöjen lajina | Suomen Palloliitto 

Lisätiedot: 

Liikuntapalvelupäällikkö: kirsi.ahonen@espoonpalloseura.fi 
Toiminnanjohtaja: janne.ohralahti@espoonpalloseura.fi