Espoon Palloseuran edustusjoukkueen päävalmentaja Kalle Tallqvist haluaa lähettää koronaviruspandemian keskellä terveiset koko EPS-perheelle.

– Pidetään huoli läheisistä. Nähdään taas kentillä, kun on sen aika, Tallqvist kertoo.

Tallqvist hoitaa työtehtäviään etänä. Hän on varautunut siihen, että Kakkosen kausi alkaa aikaisintaan kesäkuussa.

– Hankala tilanne. Harmittaa, että harjoittelujakso katkeaa. Olemme saavuttaneet koko ajan parempia tuloksia, ja peli on kehittynyt. Nyt tuli sitten stoppi.

EPS pelasi viime kaudella ensimmäistä kertaa Kakkosessa. Sarjassa säilyminen varmistui vasta viimeisen kierroksen viimeisillä minuuteilla. Mitä viime kausi opetti?

– Viime kausi osoitti tietyillä osa-alueilla puutteita. Olemme etsineet täsmähankintoja, kartoittaneet EPSin metodiin sopivia pelaajia. Runko on pysynyt onneksi hyvin kasassa. Samalla olemme nostaneet omia junioreita oikein urakalla edustusjoukkueeseen.

– Tähtäsimme selkeään vaatimustason nostoon sitoutumisessa ja urheilullisuudessa, Tallqvist jatkaa.

EPS on panostanut paljon valmennukseen. Edustusjoukkueen ympärillä on neljän ammattivalmentajan porukka. Eero Laurila on kakkosvalmentaja, Tatu Tiihonen fysiikkavalmentaja ja Mika Johansson maalivahtivalmentaja. Lisäksi Valdrin Seferi auttaa kykyjenetsinnässä ja valmennuspuolellakin.

– Pyrimme kehittämään koko ajan tiimitoimintaa, ja luomaan ammattimaista ympäristöä. Tallqvist kertoo.

– Lisäksi portugalilainen videoanalyysipalvelu antaa meille tarkkaa tietoa, miten peli ja pelaajat kehittyvät. Ettei mennä mututuntumalla. Saamme kylmiä numeroita. Esimerkiksi, onko meidän toppari syöttänyt kahdeksan kertaa alaspäin vai kahdeksan kertaa linjojen väleihin.

Edustusjoukkueen riveissä on noin 25 pelaajaa. Päivitetty lista julkaistaan pian seuran sivuilla.

– Tarjoamme ammattimaisen ympäristön. Etsimme nuoria, eteenpäin pyrkiviä pelaajia, Tallqvist korostaa.

Hyvä esimerkki ammattimaisuudesta on, että EPSin edustusjoukkue on siirtynyt omatoimiselle harjoittelujaksolle, mutta harjoitteluun annetaan selkeät ohjeet.

– Meidän pitää olla valmiita, kun palaamme kentille. Edessä voi olla enää vain lyhyt yhteinen harjoitusjakso. Kaikkeen pitää olla valmiina, Tallqvist päättää.

Talven tulokset:

EPSvsEIF1-2
KiffenvsEPS1-0
PKKUvsEPS1-0
GrIFKvsEPS2-3
PK35vsEPS2-2

Tue joukkueen ja seuran junioreiden toimintaa ostamalla kausikortti.