EPSin toiminnanjohtajana toiminut Essi Puistonen siirtyy uusien haasteiden pariin 9.3.2020 lähtien.

Tänä vuonna 50 vuotta täyttävä EPS on jatkuvasti kehittyvä seura ja meillä on yhteinen tahto nostaa laatua kaikessa tekemisessä. Viime kaudella saimme alkuun monta tärkeää kehitystoimenpidettä ja teimme uudistuksia, jotka tulivat käytäntöön tällä kaudella.

– Olemme käynnistäneet opetus- ja kulttuuriministeriön tuella matalan kynnyksen toimintaa sekä Palloliiton tuella avoimen monikulttuurisen toiminnan. EPSin tukirahastosta jaettiin ensimmäiset tuet hakemusten perusteella vähävaraisille pelaajille ja teimme uudet verkkosivut parantaaksemme viestintää. EPS aloitti myös ensimmäisenä Suomessa dallari-futisryhmän yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa. Omnian kanssa puolestaan aloitimme urheiluoppilaitoisyhteistyön ja EPS lähti mukaan Palloliiton aluevalmennuskeskustoimintaan. Umbro Espoonlahti Cupin turnausmuoto uudistui ja järjestimme ensimäistä kertaa ottelutapahtumia miesten noustua Kakkoseen. Lisäksi tehtiin pientä rakenneuudistusta valmennusresurssien ohjaamisessa ja käynnistettiin pilotti yhteistyössä Suomen Urheiluhierontakeskuksen kanssa pelaajien vammojen hoitoon ja ennaltaehkäisyyn, listaa Puistonen.

Essi Puistonen EPS Päivä -tapahtumassa 2019

– Näiden lisäksi päivittäisellä tasolla toimintaa kehitetään jatkuvasti. Ikäkausimallia ja valmentajien RedRoom tapaamisia on kehitetty, jotta kaikki valmentajat saavat tukea omaan tekemiseen ja EPS-metodi jalkautuu suunnitellulla tavalla. Arjessa on myös paljon toimintaa, mikä ei seuran jäsenille aina näy. Se, että jokaisella pelaajalla on joukkue ja joukkueella on valmentaja ja joukkueenjohtaja sekä kenttävuoroja, ei tapahdu itsestään, jatkaa Puistonen.

– Tunnen olevani etuoikeutettu, että olen saanut työskennellä niin intohimoisten seura- ja laji-ihmisten kanssa. EPSissä työskentelee hienoja ammattilaisia, jotka antavat itsestään paljon seuralle ja sen pelaajille. Seuraava toiminnanjohtaja saa erinomaisen tiimin johdettavakseen. Olen kiitollinen myös omalla kaudellani toimineelle puheenjohtaja Mika Miettiselle tuesta ja sparrauksesta, mitä hän on antanut. Uutta puheenjohtajaa Petteri Vartiaista tunnen sen verran hyvin, että tiedän saman hyvän yhteistyön toteutuvan myös jatkossa, Puistonen iloitsee.

Essi siirtyy toimimaan elokuussa uudelleen aukeavalle Olympiastadionille tapahtumien pariin. Uuden toiminnanjohtajan hakuprosessi aloitetaan lähiaikoina. Kokonaan Essi ei tule katoamaan seurasta, vaan häntä tullaan jatkossakin näkemään kentän laidalla.

– Essi on arvostettu ja erittäin pidetty kollega EPS-yhteisössä. Essin ammattimainen toiminta, asioihin perehtyminen ja tuloksien saaminen on saanut kiitosta myös laajemmin espoolaisessa ja alueellisessa jalkapalloyhteisössä. On ollut hienoa työskennellä Essin kanssa ja omasta ja koko seuran puolesta osoitan suuret kiitokset Essille hänen panostuksestaan seuran toiminnan eteenpäinviemiseksi. Essin saama upea mahdollisuus Olympiastadionin tapahtumien parissa on ainutkertainen tilaisuus suomalaisessa urheilumaailmassa ja toivotan Essille tsemppiä näihin uusiin haasteisiin, hallituksen puheenjohtaja Petteri Vartiainen jatkaa.