EPS sai arvokkaan voiton tiistai-iltana, kun se kaatoi vaiherikkaiden tilanteiden jälkeen LePan 1–3 (0–1) lukemin. Ottelun kulku oli selkeä: EPS piti palloa LePan tiivistä puolustusta vastaan. Kenttä oli kapea, joka teki murtautumisen EPSille hankalaksi. Pallo ei myöskään liikkunut tarpeeksi nopeasti, jonka seurauksena Nelosen joukkue LePa pysyi mukana ottelussa. 

Avauksen miehet Suomen Cup taipaleella.

Ottelua ehdittiin pelaamaan yhdeksän peliminuuttia, kun EPS pääsi 0–1 johtoon. EPSin voimahyökkääjä Ville Kiiski murtautui röyhkeästi vasemmalta laidalta boksiin, ja viimeisteli vuorenvarmasti pallon oikeaan alakulmaan. Muita vaarallisia paikkoja Leppävaaran tekonurmella ei nähty ja tauolle lähdettiin 0–1 tilanteessa.

Toinen puoliaika alkoi samalla kaavalla EPSin hallitessa palloa. Ottelun edetessä LePa sisuuntui ja alkoi prässäämään ylempää. Tämä yllätti EPSin ja LePa tasoitti ottelun. LePan parhaimmistoon kuulunut Eero Hirvonen taisteli pallon maaliin, kun peliä oli pelattu 64’ minuuttia. EPS ei luovuttanut vaan alkoi vyöryttämäään yhä ahkerammin hyökkäyksiä LePan päähän. Palkinto tuli 75’ peliminuutilla. Vaihdosta sisään tullut Hamse Abdi keskitti pallon maalille ja pallo kimposi maaliin LePan oman pelaajan kautta. EPS meni pian 1–3 johtoon, kun Ayuub Ahmed-Nur murtautui boksiin hankkien rankkarin, jonka Mourad Amehri pisti sisään ajassa 80’. Muuta isompaa ei enää tapahtunut ja ottelu päättyi 1–3 lukemiin.  

Ottelun ratkaisuhetkillä roolia ottanut Hamse antoi krediittiä vastustajalle ja kertoi, mitkä asiat lähtevät lauantain Ykkösen otteluun mukaan:

Vaikea ottelu, mutta tärkeintä oli kairata voitto. Vastustaja teki sen mitä pitikin. He odottivat meidän virheitä, ja puolustivat ahkerasti. Arvostus heille, tekivät ottelusta jännittävän. Lauantain otteluun sama asenne, että ei luovuteta vaikka olisikin vaikeaa, niin pitää taistella loppuun asti” Hamse tiivistää. 

Seuraava Ykkösen ottelu pelataan lauantaina kotona Espoonlahdessa 16:00. Vastaan asettuu Vaasa IFK. 

Maalit:

9’ 0–1 (Ville Kiiski)
64’ 1–1 (Eero Hirvonen)
75’ 1–2 (Oma maali)
80’ 1–3 (Mourad Amehri (rp)

Kokoonpano:

#12 Heikki Louhivaara (MV)
#6 Mourad Amehri
#7 Laith Azhar (38’ #27 Ayuub Ahmed-Nur)
#8 Antti Tella
#9 Visar Bela (72’ #5 Hamse Abdi) 
#10 Otto Rautiainen C
#14 Zakaria Osman
#17 Muad Ahmed
#20 Mohammed Bakkar (56’ #11 Mascuud Hassan)
#49 Abdirisaq Hussein
#98 Ville Kiiski (46’ #29 Kingsley Kwasi Kwaw)

Vaihdossa:

#1 Oskar Lyberopoulos (MV)
#4 Veka Gustafsson
#23 Matias Pasanen

Seuraava Ykkösen ottelu pelataan jälleen Espoonlahdessa lauantaina 20.4 klo 16.00. Vastaan asettuu Vaasa IFK, tervetuloa kannustamaan EPS voittoon molemmissa otteluissa.

VAMOS EPS! 

Koko runkosarjan aikana pelejä kertyy 22 kappaletta.

Sarjatason nousu tuo Epsille lisää matkustuskilometrejä aikaisempiin kausiin verrattuna. Ykkösen 12 joukkueesta vain neljä on pääkaupunkiseudulta ja etäämmällä sijaitsevat Rovaniemi, Oulu, Pori, Jyväskylä, Vaasa, Kokkola ja Kuopio.

Kahdentoista joukkueen kaksinkertainen runkosarja päättyy elokuun lopussa, jonka jälkeen jakaannutaan pelaamaan ylempää ja alempaa jatkosarjaa. Molemmissa mukana on kuusi joukkuetta, jotka pelaavat yksinkertaisen sarjan. Runkosarjan pisteet säilyvät mukana jatkosarjoissa. Kauden päätteeksi yksi joukkue nousee suoraan Ykkösliigaan ja ylemmän jatkosarjan toiseksi sijoittunut karsii paikasta Ykkösliigaan. Ykkösessä sijoille 11 ja 12 sijoittuneet joukkueet putoavat suoraan Kakkoseen.

17.4.2024 EPS viestintä