Naisten Kakkonen käynnistyi 0-1 voitolla FC Hertasta.

Naisten edustusjoukkue aloitti kautensa matkapelillä Joensuussa. Matka alkoi jo perjantaina ja joukkue yöpyi Joensuussa ottelun alkamisajankohdan johdosta.

Joukkue pelaa naisten Kakkosen B-lohkossa ja joukkueen toppari sekä pitkäaikainen kapteeni Matilda Sandbacka on odottanut kauden alkua pitkän talvikauden jälkeen. “On kiva vihdoin päästä pelaamaan sarjapelejä. Vaihdoimme tähän kauteen lohkoa ja onkin mielenkiintoista nähdä minkälaisia joukkueita tässä lohkossa on. Luottavaisin mielin lähdettiin Joensuuhun hakemaan täyttä pistepottia”.

Iltapäivän ottelu päättyi EPS:n tiukkaan 0-1 voittoon. Ottelu oli vastuuvalmentaja Arpad Mesterin mukaan kuitenkin pelillisesti hallinnassa. Ensimmäisellä puoliajalla EPS otti kuskin paikan ja hallitsi pelitilanteita ja pystyi luomaan useamman laadukkaan maalipaikan, kuitenkin onnistumatta maalinteossa. Puolen tunnin kohdalla EPS pääsi heiluttamaan maaliverkkoja kun kulman jatkotilanteesta Melina Löflund ehti ensimmäisenä irtopalloon ja siirsi hienosti punaiset ansaittuun 0-1 johtoon.

Ensimmäisen puoliajan lopulla Sonja Seppänen puolusti kovaa ja erotuomarin päätöksellä hänet ajettiin ulos kentältä punaisella kortilla. Toiselle puoliajalle EPS lähtee siis yhden vajaalla.

Arpad Mester kuitenkin kertoi että pelillisesti EPS jatkoi hallintaa ja vastustaja ei päässyt toisella puoliajalla vaarallisille maalintekopaikoille. EPS hallitsi peliä ja taisteli loppuun saakka ja kotiin vietäväksi ansaitut 3 pistettä.

NuPS:sta joukkueen vahvuuteen tälle kaudelle liittynyt hyökkääjä Sissi Korte pääsi kentälle 60 minuutilla. Sissi oli hönkin tyytyväinen että pitkä odotus vihdoin päättyi ja kausi pääsi alkamaan. Ennen ottelua hieman kihelmöi, kun on uusi seura, uusi joukkue ja uusia vastustajia, mutta näitä uusia kokemuksia Sissi tuli hakemaankin.

FC Espoosta täksi kaudeksi punaisiin siirtynyt maalivahti Tanja Jaakola pelasi ensimmäisen sarjapelin EPS:n paidassa. “Talvi treenattiin kovaa ja oli mahtavaa päästä pelaamaan heti sarja-avauksessa”. Ansaittu nollapeli Tanjalle.

Hyvä alku ja paljon jäi parannettavaa toteaa joukkueen kapteeni Matilda. “Tiukkoja pelejä on myös edesspäin. Tämän kauden tavoite on tehdä se mihin ei ihan ylletty viime kaudella, eli nousta Ykköseen kauden päätteeksi.”

Naisten kausi jatkuu jo tulevana launataina kotiottelulla Järvenpään JäPS:iä vastaan. Ottelu pelataan Espoonlahden Urheilupuistossa lauantaina 27.5 klo 15:00 alkaen. Tervetuloa kannustamaan naiset voittoon.

 

Miehet 4-3 tappioon Tampereella sarjavauksessa.

Miesten edustusjoukkue matkusti Tampereelle ja sarja-avaus pelattiin Kaupin urheilupuistossa Ilves-Kissojen vieraana.

Kauden avaukseen lähdettiin odottavin ja positiivisin mielin.Valmistavat pelit ja harjoitukset ovat sujuneet hyvin ja ilmapiiri joukkueessa ottelun alla oli odottavan positiivinen. Alkukausi supertasaisessa Miesten Kakkosessa on aina kysymysmerkki ja todelliset voimasuhteet avautuvat varmasti muutaman pelatun sarjakierroksen jälkeen.

Itse otteluun lähdettiin rohkeasti kahden kärjen taktiikalla. Alku oli kuitenkin espoolaisilta heikko ja passiivinen. Ilves-Kissoihin maalitykiksi hankittu Gerald Ben pääsi laukomaan kotijoukkueen 1-0 johtoon jo 17 minuutuín kohdalla. Tästä sisuuntuneena EPS lähti rakentamaan peliä uudestaan, ja todella hienon syöttösommitelman päätteeksi päästiin aina vastustajan boksiin saakka, jossa kotijoukkueen puolustus joutui todelliseen paineeseen ja puolustuksen käsivirheestä EPS:lle rangaistuspotku. Jere Ahopelto ei epäonnistunut ja peli tasoihin 1-1. Heti maalia seuranneessa tilanteessa Ilves-Kissat lähetti pitkän pallon epsin päätyyn, jossa hävityn kaksintaistelutilanteen jälkeen Gerald Ben pääsi laukomaan illan toisen ja näin kotijoukkue uudelleen johtoon.

Tauolla vastuuvalmetaja Tiago Santosin johdolla pidettiin tiukka keskustelu ja toiselle puoliajalle tuli sisuuntunut espoolaisjoukkue.

Joukkueen kapteeni Arttu Aho ja Aleksi Ruusu toivat kentälle kaivattua kokemusta. 56 minuutilla espoolaisille vihellettiin ottelun toinen rangaistuspotku. Tällä kertaa laukojana “Juppi” Ahmed-Nur ja peli tasoihin 2-2. Tässä vaiheessa näytti siltä että EPS on se joukkueista joka haluaa tavoitella voittoa ja 60 minuutilla kookas hyökkääjämme Ville Kiiski siirsi espoolaiset johtoon. Noin 70 minuutin kohdalla vaihdosta kentälle tullut Ilves-Kissojen Nuutti Mustalahti pääsi tasoittamaan pelin vapaapotkun jatkotilanteesta. Tämän jälkeen näytti pitkään siltä että pisteet Tampereella tasataan. Pelin viimeisten minuuttien aikana kotijoukkue pääsi vaarallisesti epsin päätyyn ja kapteenimme Arttu Aho joutui rikkomaan vastustajaa sääntöjen vastaisesti. Artulle suora punainen ja viimeiset minuutit EPS pelasi vajaalla. 88 minuutin kohdalla Milad Zanidopour siirsi kotijoukkueen jälleen johtoon ja näihin 4-3 lukemiin ottelu myös päättyi.

Ottelun jälkeen Tiago Santos totesi että enemmänkin oli tarjolla. “Paremmalla viimeistelyllä ottelu olisi ollut voitettavissa. Samoin kun teet kolme maalia ottelussa sen pitäisi riittää. Tänään ei riittänyt”, Tiago totesi. Nyt punomaan juonia tulevia pelejä silmällä pitäen.

Miehet jatkavat pelejään seuraavaksi Suomen Cupin kolmannen kierroksen pelillä Töölön Taistoa vastaan. Ottelua ei ole vielä aseteltu, mutta alustavien tietojen mukaan peli pelataan jo tulevana torstaina 27.4 klo 20:00 alkaen Töölön Bolliksella.

Seuraava Kakkosen peli pelataan kotona Espoonlahdessa lauantai 6.5 klo 16:00 alkaen, kun vierailulle Espoonlahteen tulee GrIFK.

23.4.2023 EPS Edustus viestintä

Matkassa mukana