Naisten edustusjoukkue vakuuttavaan 0-3 vierasvoittoon Kakkosen avausottelussa

Täksi kaudeksi Kolmosesta Kakkoseen noussut nuori ja määrätietoinen joukkue aloitti kautensa hienolla vierasvoitolla. Ison ja laadukkaan rosterin turvin joukkue pelaa tulevalla kaudella kahta sarjaa kun valtaosa pelaajista on edustuskelpoisia myös TBSM -sarjassa. Pitkään odotettu Kakkosen kausi saatiin vihdoin käyntiin kun talvella tasoaan väläytellyt espoolaisjoukkue kävi hakemassa koko kolmen pisteen potin Turun Yläkentältä. Muutamat poissaolot ja samana päivänä pelattu TBSM -sarjaottelu Ilvestä vastaan jakoi joukkueen kahtia pelipäivänä ja näin ollen peleissä avautui monelle pelaajalle mahdollisuus onnistua, jonka he käyttivät. Debytanttejakin nähtiin kun nuori maalivahti Wilma Nordström pelasi ensimmäisen ottelunsa edustusjoukkueen tolppien välissä ja nollasi kotijoukkueen kylmästi. 

Kollektiivisesti vaikeasta ensimmäisestä puoliajasta huolimatta EPS onnistui maalinteossa ensimmäisen kerran heti 15. minuutilla kun täksi kaudeksi seuraan palannut hyökkääjä Lotta Pohjanhovi teki punakoneen historian ensimmäisen maalin Naisten Kakkosessa ja siirsi joukkueen 1-0 johtoon. Ensimmäisellä puoliajalla ei nähty lisää osumia ja puoliajalle siirryttiin lukemissa 0-1. Toiselle puoliajalle siirryttäessä joukkueen kollektiivinen suoritustaso koki selkeän parannuksen, joka palkittiin ensimmäisen kerran heti neljä minuuttia toisen puoliajan aloittamisen jälkeen kun Emma “Femma” Suoranta tuplasi espoolaisten johdon 49 minuutin pelin jälkeen. 53. minuutilla ja niin ikään neljä minuuttia edellisestä keskikentällä pelannut Hilma Miettunen pääsi avaamaan kauden maalitilinsä siirtäen punanutut turvalliseen 0-3 johtoon. Hilman osuma jäi ottelun viimeiseksi ja kotimatkalle lähdettiin kolme pistettä rikkaampana. Lauantain kruunasi vielä Ilveksen kaaduttua TBSM -sarjan ottelussa lukemin 2-1.

Espoolaisten maalilla Turussa kotijoukkueen nollannut kantapääsyöttöihin erikoistunut debytantti Wilma Nordström oli tyytyväinen joukkueen esitykseen vaikeasta ensimmäisestä puoliajasta huolimatta: 

“Oli kivaa päästä pelaamaan naisten kanssa! Ensimmäisellä puoliajalla peli ei kulkenut välttämättä niin hyvin kuin toivottiin, mutta nostimme tasoa toisella puoliajalla ja koko joukkue teki parhaansa. Onnistuttiin tekemään pari maaliakin lopulta, mutta peli oli kuitenki kokonaisuudessaan tasainen.”

Joukkueen valmennus oli luonnollisesti ylpeä kahden voiton päivästä ja päävalmentaja Arpad Mester kiitteli koko joukkuetta taustoineen.

”Vakuuttava suoritus joukkueelta sekä Naisten Kakkosessa että TB18 sarjassa. Tupla-pelipäivä oli henkisesti ja fyysisesti haastava. Olen kiitollinen pelajille ja valmennustiimille korvaamattomasta yhteistyöstä”.

Arpad Mester 2021 kauden päättäneissä TB1 SM kultajuhlissa
7.5.2022 EPS Edustus viestintä

Matkassa mukana