Vaikka Suomen hallitus suosittaa lasten ja nuorten harrastusten keskeyttämistä, näyttää tämän hetken tiedon valossa siltä, ettei aluehallintovirasto tule näin toimimaan. Lapsiin ja nuoriin kohdistuvia rajoitustoimia pidetään viimesijaisina. Päätöksiä asiassa on odotettavissa loppuviikosta.

Ohjattu harrastus-, kilpailu-, ottelu- ja turnaustoiminta sisätiloissa on sallittu 2003-syntyneille ja sitä nuoremmille.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kiristää koronarajoituksia Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osalta.
Uudet määräykset koskevat siis tilojen käyttöä, ja on voimassa ajalla 11.1. -24.1.2022. Koronapassia ei voi ottaa käyttöön rajoitusten vaihtoehtona.

Joukkueurheiluun ja ryhmäliikuntaan käytettävät sisätilat (jalkapallohallit, koulun salit, kuntosalit jne) ovat käytössä vain vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan. Tätä vanhempien osalta harjoittelu toteutetaan sulun ajan ulkona.
 

*Toimintaan ei saa osallistua, jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita.
*Kaikkia yli 12-vuotiaita suositellaan käyttämään maskia sisäliikuntatiloissa muulloin kuin itse liikuntasuorituksen aikana.
*Harjoituksissa ja otteluissa ei katsojia (suositellaan ottelutapahtumien striimaamista).
*Tarpeettomia lähikontakteja tulee välttää, esim. varusteet tulee vaihtaa riittävin etäisyyksin, eikä kättelyitä suositella.
*Joukkueiden palaverit ja vanhempainillat toteutetaan vain etäyhteydellä.
*Pukuhuoneiden käyttö rajataan välttämättömään, kuten WC;n käyttö ja varusteiden säilytys.

AVI:n päätös 7.1.2022
PäätösESAVI_45792_2021.pdf
 

11.1.2022
Espoon Palloseuran Jalkapallo ry