EPS on seurana mukana Väestöliiton ja urheilun lajiliittojen Et ole yksin -hankkeessa, jonka avulla halutaan ennaltaehkäistä sekä kitkeä epäasiallista käytöstä urheilun parissa. Jokaisella on oikeus nauttia urheilusta turvallisesti, sekä tulla kohdelluksi tasa-arvoisesti ja kunnioittavasti.

EPS yhteisössä kukaan ei ole yksin – otamme kaikki huomioon ja arvostamme erilaisuutta. Siksi haluamme olla yhdessä tekemässä työtä sen eteen, että tulevaisuudessa koko suomalaisen urheilun kenttä olisi entistä turvallisempi paikka ja tuottaisi iloa kaikille sen piirissä oleville.

Hankkeen pilottiseuroissa kehitetään kiusaamista ja häirintää ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä, joita myöhemmin levitetään urheiluyhteisössä laajemmalle. Lisäksi tarjolla on matalan kynnyksen puhelin- ja chat-palvelut, joissa epäasiallista käytöstä kohdannut pelaaja, vanhempi tai valmentaja voi olla yhteydessä ja saada apua.

Lisää tietoa osoitteesta: www.etoleyksin.fi

”EPS pyrkii tehostamaan kiusaamisen ja häirinnän ennaltaehkäisyä sekä puuttumisen kulttuuria. Haluamme varmistaa, että kaikilla on nyt ja jatkossakin hyvä olla Epsissä” sanoo toiminnanjohtaja Janne Ohralahti.

Mikä on ”Et Ole Yksin-kampanja”?

Väestöliiton ja Suomalaisen urheilun yhteishanke jonka tavoitteena on tarjota Suomalaisille urheiluseuroille konkreettisia työkaluja epäasiallisen käytöksen vähentämiseen. Et ole yksin –hankkeessa ovat mukana Jääkiekkoliitto, Koripalloliitto, Lentopalloliitto, Palloliitto, Salibandyliitto, Uimaliitto, Voimisteluliitto, Suomen Olympiakomitea sekä SUEK (Suomen eettinen keskus). Hanketta tukevat Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Veikkaus.

Missä mennään?

Espoon Palloseurassa Et Ole Yksin kampanjan vastuuhenkilöiksi on nimetty liikuntapalvelupäällikkö Kirsi Ahonen, seuran hallituksesta Satu Järvelä sekä toiminnanjohtaja Janne Ohralahti.

Kaikki seuran päätoimiset ja EPS-valmentajat ovat suorittaneet tämän kaikille avoimen verkkokoulutuksen ja toimittaneet todistuksen suoritetusta koulutuksesta.

Tavoitteemme on että kaikki seurassa jollain tapaa lasten ja nuorten kanssa toimivat olisivat suorittaneet verkkokoulutuksen. Et ole yksin -verkkokoulutus tarjoaa valmentajille ja seuratoimijoille välineitä puuttua epäasialliseen käytökseen, häirintään ja väkivaltaan. Noin tunnin kestävä kaikille avoin ja maksuton koulutus pitää sisällään erilaisia harjoituksia ja tehtäviä. Aihealueina ovat esimerkiksi henkinen ja fyysinen väkivalta, seksuaalinen häirintä sekä itsemääräämisoikeutta vahvistava valmennus.

Linkki verkkokoulutukseen (varaa 1 tunti aikaa):

Verkkokoulutus

Kurssin suoritettuasi saat sähköpostiisi diplomin. Lähetä tämä todistus osoitteeseen toimisto@espoonpalloseura.fi.

Lisää kampanjasta

Et Ole Yksin

Urheiluharrastuksen on oltava turvallista | Suomen Palloliitto

Väestöliitto

Espoo voittaa aina.

Lisätiedot

Toiminnanjohtaja Janne Ohralahti

janne.ohralahti@espoonpalloseura.fi

Liikuntapalvelupäällikkö Kirsi Ahonen

kirsi.ahonen@espoonpalloseura.fi