Tämä tiedote sisältää päivityksiä seuran ohjeistukseen ja linjauksiin koronavirukseen liittyen. Ohjeistus on voimassa toistaiseksi.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on päättänyt uusista harraste- ja vapaa-ajantoimintaan liittyvistä suosituksista ja toimenpiteistä. Tavoitteena on, että lasten ja aikuisten harrastetoiminta voi jatkua mahdollisimman turvallisesti.

Mikäli epidemian kiihtyminen jatkuu, tai nyt tehdyt ohjeistukset ja linjaukset muuttuvat riittämättömäksi, ohjeistusta tarkastellaan uudelleen.

Päivityksiä

Talvikaudella pelaamme ja harjoittelemme eri sisätiloissa kuten Espoonlahden Kuplassa, Myntinsyrjässä, Laaksolahden pallohallissa sekä Tapiolan Esport Arenassa sekä SUHK:issa ja Duudsonit Activity Parkissa. EPS sitoutuu toimimaan halliyhtiöiden sekä kaupungin ohjeistusten mukaisesti. Säännöissä on päätetty linjauksista, joiden mukaan sisätiloissa ovat harjoitusten ja pelien aikaan vain pelaajat ja joukkueiden taustahenkilöt.

Kasvomaskien käyttö

Espoon kaupungin ohjeistuksen mukaisesti Espoon Palloseura edellyttää kaikilta 15 vuotta täyttäneiltä kasvomaskin käyttöä sisäliikuntatiloissa. Kasvomaskia tulee käyttää muulloin kuin liikuntasuorituksen aikana. Käytännössä tämä tarkoittaa, että pelaaja saapuessaan suorituspaikalle ja lähtiessään suorituspaikalta käyttää kasvomaskia.

Suosittelemme myös, että pelaajan huoltaja käyttää kasvomaskia, kun saatat pelaajan suorituspaikalle.

Yleisiä ohjeita

Jokaisen vastuulla on korostaa huolellisen käsihygienian merkitystä kaikessa kanssakäymisessä. Joukkueiden edustajille ja erotuomareille suositellaan kättelyn välttämistä ottelutapahtumien yhteydessä.

Joukkueen yhteisissä tapahtumissa jokaisella pelaajalla tulee olla oma juomapullo eikä yhteisiä juomapulloja saa käyttää.

Harjoituksiin ja otteluihin ei saa osallistua, jos on edes lieviä flunssaoireita.

Harjoitusten ja ottelutapahtumien järjestämisen osalta EPS seuraa viranomaisten tekemiä ohjeita ja suosituksia yleisötapahtumiin liittyen.

Jos epäilet koronavirustartuntaa, toimi paikallisten terveydenhuoltoviranomaisten ja THL:n ohjeiden mukaisesti ottamalla yhteyttä paikalliseen viranomaiseen ennen päivystykseen haketumista. Toimi näin myös, jos olet ollut läheisessä kontaktissa koronavirukseen sairastuneeseen henkilöön.

THL:n sivuilta löytyvät päivitetyt tiedot epidemia-alueesta. THL:n tiedotusta koronavirustilanteesta voi seurata tästä.

Ohjeet tilanteessa, jossa epäillään koronavirustartuntaa

Seura suosittaa pelaajien, toimihenkilöiden sekä työntekijöiden jäämistä kotiin matalalla kynnyksellä, jos henkilö tuntee flunssan ja/tai äkillisiä hengitystieinfektion oireita, kuten kuumetta, yskää tai hengenahdistusta.

Tilanteessa tulee ottaa puhelimitse yhteyttä terveysasemalle tai päivystysapuun, puh. 116 117 (24 h), josta annetaan ohjeet hoitoon hakeutumisesta. Mikäli joukkueen pelaajalla tai toimihenkilöllä todetaan koronavirustartunta tai tartuntaepäily, asiasta on oltava välittömästi yhteydessä ikäluokkavastaavaan ja/tai toiminnanjohtajaan janne.ohralahti@espoonpalloseura.fi.

Ulkomaanmatkat

Palloliiton ohjeistuksen mukaisesti EPS joukkueiden matkustamista ulkomaille turnauksiin tai peleihin ei edelleenkään suositella. Ulkomaan turnausmatkaa suunniteltaessa pyydetään ottamaan huomioon sekä joukkueen jäseniin kohdistuva mahdollinen tartuntariski että mahdollisuus joutua ulkomailla karanteeniin. Seura ei korvaa matkan peruuntumisesta tai mahdollisesta karanteenista joukkueelle syntyviä kustannuksia. Mikäli joukkue suunnittelee seuran suosituksesta huolimatta osallistua turnaukseen ulkomailla, pyydetään tästä tekemään matkustusilmoitus seuran toimistolle toimisto@espoonpalloseura.fi.