Pelaajien ja joukkuejohdon välille:

 1. Tullaan ajoissa harjoituksiin ja peleihin, juomapullot vedellä täytettyinä ja pallot pumpattuina. Suojat ja nappikset puetaan ennen treenejä/pelejä pukukopissa, ja otetaan pois heti treenien/pelien jälkeen.
 2. Oletuksena on, että pelaaja on läsnä harjoituksissa. Pelaaja tai huoltaja ilmoittaa esteestä (Nimenhuutoon OUT) ja sen syystä vastuuvalmentajalle hyvissä ajoin. Aktiivisuus treeneissä on edellytys peleihin ja turnauksiin osallistumiselle.
 3. Keskitytään harjoituksiin ja peleihin. Tehdään, mitä valmentaja sanoo. Annetaan kavereille harjoittelu- ja pelirauha.
 4. Yritetään aina parhaamme. Jatkuva tsemppi päällä!
 5. Ollaan kavereita ja moikataan, kun tavataan. Ollaan joukkue myös kentän ulkopuolella.
 6. Pelataan reilusti sekä kannustetaan ja kehutaan joukkuekavereita, pidetään huolta joukkuehengestä
 7. Kohdellaan kaikkia pelikavereita reilusti ja tasavertaisesti. Kaikenlainen nimittely ja kiusaaminen on kielletty.
 8. Ei haukuta omia pelaajia, vastustajia, eikä tuomareita. Ei kiroilla.
 9. Erimielisyydet ja törmäykset sovitaan kättelemällä ja anteeksi pyytämällä.
 10. Jos pelaaja käyttäytyy huonosti harjoituksissa tai peleissä, on valmentajalla oikeus ja velvollisuus puuttua asiaan ja laittaa tarvittaessa sivuun.
 11. Turnauksissa ja peleissä herkut ja limpparit nautitaan vasta päivän päätteeksi viimeisen pelin jälkeen, ei pelitauoilla.
 12. Pelaajilla voi olla muitakin harrastuksia. Kaikenlainen liikkuminen jalkapallon lisäksi on hyväksi.

Vanhempien ja joukkuejohdon välille:

 1. Harjoituksiin ja peleihin ilmoittaudutaan Nimenhuudon kautta. Valmentajat vahvistavat pelien/turnausten osalta pelaavan kokoonpanon Nimenhuudon kautta noin viikkoa ennen tapahtumaa.
 2. Pojat tuodaan harjoituksiin ja peleihin Nimenhuudossa ilmoitettuna ajankohtana. Suunnitellaan yhteiskyytejä, jotta kenenkään ei tarvitse jäädä pois tapahtumista.
 3. Harjoituksissa paikalla vain pelaajat, valmennus ja joukkueen huoltaja, tarvittaessa jojo.
 4. Sairasta lasta ei tuoda harjoituksiin eikä peleihin.
 5. Valmentajien tehtävä on tukea, opettaa ja auttaa pelaajia kehittymään.
 6. Annetaan valmennukselle työrauha. Valmentajat vastaavat valmentamisesta ja peluuttamisesta. Palautetta saa antaa, mutta ei kesken pelin kentän laidalla tai muutenkaan julkisesti. Palaute suoraan vastuuvalmentajalle tai jojolle soittamalla/yksityisviestillä, ei esimerkiksi julkisessa WhatsApp-ryhmässä.
 7. Palkitseminen (suullinen tai muu) tapahtuu valmentajien näkemyksen perusteella. Esimerkiksi treeneissä valmentajat arvostavat kovaa yritystä ja hyvää asennetta.
 8. Ei haukuta eikä kommentoida omia pelaajia, vastustajia eikä tuomareita.
 9. Kiroilu, päihteet, tupakka ja herkut eivät kuulu kentän laidalle.
 10. Pelaajien muut harrastukset ovat ehdottomasti sallittuja, aikataulutukset ym. harrastusten välillä ovat perheiden päätettävissä, poikien jaksaminen huomioon ottaen.
 11. Vanhempien tehtävä on kuljettaa, kustantaa ja kannustaa. Ottelun aikana vanhempien rooli on toimia katsojana, eikä pelissä olevaa pelaajaa saa ohjeistaa millään tavalla.
 12. Jalkapallo on joukkuelaji, myös vanhempien osalta. Kaikkien pelaajien vanhemmat ovat velvollisia osallistumaan joukkueen toimintaan, joko valmennusapuna, taustajoukoissa tai turnausjärjestelijöinä.

ENNEN KAIKKEA, JALKAPALLOILUN PITÄÄ OLLA HAUSKAA!