EPS P06 Musta B-joukkueen säännöt

Harjoituksissa

1. Harjoituksiin ilmoittaudutaan joukkueen Nimenhuuto-sivustolla vähintään kaksi vuorokautta ennen harjoituksia. Pelaajien lisäksi myös toimihenkilöt ilmoittautuvat harjoituksiin. Jos pelaaja tai toimihenkilö ei pääsekään harjoituksiin, hänen on peruttava ilmoittautuminen mahdollisimman pian esim. lähettämällä tekstiviesti vastuuvalmentajalle.

2. Harjoituksiin saavutaan 15 minuuttia ennen harjoitusten alkamista, jolloin nappisten pitää jo olla jalassa ja vaatteet vaihdettu. Harjoitukset jatkuvat 15 minuuttia varsinaisten harjoitusten jälkeen.

3. Harjoituksissa jokainen yrittää parhaansa.

4. Harjoituksissa kuunnellaan valmentajan ohjeita.

5. Pelaajilla on harjoituksissa mukana vesipullo ja jalkapallo. Harjoituksissa pelaajat käyttävät säärisuojia ja harjoituksiin sopivia kenkiä (nappulakengät ja sisäpeliharjoituksissa sisäpelikengät) ja sopivaa vaatetusta.

Peleissä

1. Peleihin ja turnauksiin ilmoittaudutaan POISSAOLEVAKSI Nimenhuuto.com -sivuston kautta välittömästi tai kuitenkin viimeistään 2 viikkoa ennen peliä kun on tiedossa, ettei ko. ajankohta sovi. Tällöin pelaajaa ei edes nimetä ko. tapahtuman kokoonpanoon. Jos OUT-ilmoitusta ei ole tehty ja pelaaja nimetään kokoonpanoon, oletus on, että pelaaja saapuu tällöin tapahtumaan (pl. sairastumiset/loukkaantumiset). Myös valmentajat ja muut toimihenkilöt ilmoittautuvat peleihin ja turnauksiin. Jos pelaaja tai toimihenkilö ei pääsekään peliin, ja peliin on jo nimetty kokoonpano, hänen on peruttava ilmoittautuminen mahdollisimman pian ja ilmoitettava peruutuksesta suoraan valmentajalle.

Käy läpi pelit ja turnaukset, joihin kokoonpano on nimetty. Mikäli poikasi on nimetty pelaavaan kokoonpanoon, vahvista osallistuminen ja ilmoittaudu IN ko. tapahtumaan mahdollisimman pian, mutta kuitenkin viimeistään 3 pv ennen tapahtumaa, jotta peliin voidaan tarvittaessa nimetä tilalle korvaavia pelaajia. Äkillisissä sairastapauksissa ilmoita poissaolosta puhelimitse tai sähköpostitse suoraan ko. peliin tulevalle valmentajalle.

2. Kaikki pelaajat osallistuvat peleihin tasapuolisesti ja pääsevät pelaamaan yhtä paljon vuorollaan. Valmentaja valitsee ja ilmoittaa pelaavan joukkueen viimeistään 1 viikko ennen peliä tai turnausta ja pitää kirjaa pelaajista ja pelivuoroista. Joukkuevalinnoissa voidaan huomioida aktiivisimmat harjoituksiin osallistujat.

3. Uusien pelaajien pitää osallistua vähintään kahdeksaan harjoituskertaan ennen kuin he pääsevät peleihin.

4. Pelipaikalle saavutaan viimeistään 45 minuuttia ennen pelin alkua.

5. Pelissä pelaajat käyttävät pelipaitaa, säärisuojia, punaisia sukkia, peliin sopivia mustia housuja (shortsit, hiekkahousut tai muu vastaava) sekä peliin sopivia kenkiä (nappulakengät ja sisäpelissä sisäpelikengät). Lisäksi pelaajilla on mukana vesipullo ja jalkapallo.

6. Kun pelaajat aloittavat peliin valmistautumisen valmentajan johdolla, vanhemmat siirtyvät sivuun.

7. Pelin aikana valmentaja antaa ohjeet pelaajille. Pelaajat kuuntelevat valmentajan ohjeita. Vanhemmat saavat kehua ja kannustaa joukkuetta, mutta peliohjeita ei huudeta kentän laidalta. Vaihtopelaajat seuraavat peliä ja kannustavat joukkuekavereitaan.

8. Pelipaikalla ei haukuta vastustajia, tuomareita tai omia pelaajia.

9. Valmentaja pitää kirjaa pelaajille annettavista viireistä ja pyrkii tasapuolisuuteen.

10. Täydellä vatsalla ei ole mukava pelata. Tämän vuoksi pelaajien kannattaa syödä lämmin ateria viimeistään 1,5 tuntia ennen pelin alkua. Välittömästi ennen peliä voi syödä välipalaa, mutta kannattaa välttää karkkien ja pullien syöntiä. Virvoitusjuomia kannattaa myös välttää.

11. Musta B -joukkue kannustaa pelaajia monipuolisiin liikuntaharrastuksiin.