EPS Musta A - joukkueen säännöt kaudella 2018-2019

Harjoituksissa

 1. Harjoituksiin ilmoittaudutaan vähintään yksi vuorokausi ennen harjoituksia. Pelaajien lisäksi myös toimihenkilöt ilmoittautuvat harjoituksiin. Jos pelaaja tai toimihenkilö ei pääsekään harjoituksiin, hänen on peruttava ilmoittautuminen mahdollisimman pian.
 2. Harjoituksiin saavutaan 15 minuttia ennen harjoitusten alkamista. Harjoitukset jatkuvat 15 minuuttia varsinaisten harjoitusten jälkeen.
 3. Harjoituksissa jokainen yrittää parhaansa.
 4. Harjoituksissa kuunnellaan valmentajan ohjeita.
 5. Pelaajilla on harjoituksissa mukana vesipullo ja jalkapallo. Harjoituksissa pelaajat käyttävät säärisuojia ja harjoituksiin sopivia kenkiä (nappulakengät ja sisäpeliharjoituksissa sisäpelikengät) ja sopivaa vaatetusta.

Peleissä

 1. Peleihin ja turnauksiin ilmoittaudutaan Nimenhuuto.com-sivuston kautta seitsemän vuorokautta ennen peliä ellei toisin ilmoiteta. Myös valmentajat ja muut toimihenkilöt ilmoittautuvat pelehin ja turnauksiin. Jos pelaaja tai toimihenkilö ei pääsekään peliin, hänen on peruttava ilmoittautuminen mahdollisimman pian.
 2. Valmentaja valitsee ja ilmoittaa pelaavan joukkueen viimeistään viisi päivää ennen peliä tai turnausta ja pitää kirjaa pelaajista ja pelivuoroista. Joukkuevalinnoissa huomioidaan aktiivisimmat harjoituksiin osallistujat.
 3. Pelipaikalla ollaan valmiina peliin viimeistään ilmoitettuna ajankohtana ennen pelin alkua.
 4. Pelissä pelaajat käyttävät koti- tai vieraspeliasua. Lisäksi pelaajilla on mukana vesipullo ja jalkapallo sekä lenkkikengät.
 5. Kun pelaajat aloittavat peliin valmistautumisen valmentajan johdolla, vanhemmat siirtyvät sivuun.
 6. Pelin aikana valmentaja antaa ohjeet pelaajille. Pelaajat kuuntelevat valmentajan ohjeita. Vanhemmat saavat kehua ja kannustaa joukkuetta, mutta peliohjeita ei huudeta kentän laidalta. Vaihtopelaajat seuraavat peliä ja kannustavat joukkuekavereitaan.
 7. Pelipaikalla ei haukuta vastustajia, tuomareita tai omia pelaajia.
 8. Täydellä vatsalla ei ole mukava pelata. Tämän vuoksi pelaajien kannattaa syödä lämmin ateria viimeistään 1,5 tuntia ennen pelin alkua. Välittömästi ennen peliä voi syödä välipalaa, mutta kannattaa välttää karkkien ja pullien syöntiä. Virvoitusjuomia kannattaa myös välttää.
 9. EPS Musta A - joukkue kannustaa pelaajia monipuolisiin liikuntaharrastuksiin.