Espoonlahden urheilupuiston huoltorakennus (=Klubitalo), kuplahalli sekä tekonurmet

 

EPS Espoonlahden huoltorakennuksen sekä kenttäalueen valvontaohje

1. Valvottavat alueet
Valvojan "tukikohta" on EPS:n Klubitalon aulassa kahvion ovea vastapäätä oleva lipasto. Lipastolla on valvontapäiväkirja, kauden sarjapelien otteluaikataulu, pukuhuoneiden varauslista, valvontaohjeet ym. tarpeellista.

Valvonta-alue käsittää
1. Espoonlahden urheilupuiston huoltorakennuksen, ns. Klubitalon, EPS:n toimistotiloineen ja pukuhuoneineen
2. Espoonlahden kuplahallin
3. Espoonlahden tekonurmialueet

2. Valvonta-ajat
Normaalit viikoittaiset valvonta-ajat ovat seuraavat:
• Maanantai - perjantai 17.00 - 22.20  (ovet lukittuvat automaattisesti 22.15 sähkölukolla)
• Lauantai ja sunnuntai 8.30 – 21.20 (ovet lukittuvat 21.15 sähkölukolla)

Lauantai ja sunnuntai on yleensä jaettu kahteen valvontavuoroon 8.30-15.00 ja 15.00-21.20.
Toki voi tehdä kokopäivävuoronkin.

Poikkeuksia ovat erilaiset juhlapyhät, jolloin kenttä on suljettu eikä valvontaa tarvita. Mikäli kentille on viikonloppuisin aseteltu piirin pelejä, pukutilojen tulee olla käytettävissä 15 minuuttia ennen käyttövuoron alkua ja korkeintaan 30 minuutia käyttövuoron päättymisen jälkeen.

3. Valvojan tehtävät
Valvojan tehtäviin kuuluu:
• Valvoa tekonurmien käyttövuorojen aikana huoltorakennuksen (=Klubitalon), kuplahallin ja tekonurmien kenttäalueiden asianmukaista käyttöä. Kuplahalli on syytä kiertää myös ulkokautta ja katsoa, ettei ole innokkaita kiipeilijöitä ym. Kannattaa myös tarkkailla, ettei seinissä ole viiltoja / repeämiä. Aidan ja hallin väliselle alueelle ei kenelläkään ulkopuolisella ole asiaa!
• Huolehtia pukutilojen avaamisesta ja sulkemisesta. Tämä koskee lähinnä pukutiloja 3-6 rakennuksen sisällä. Suoraan kentille aukeavat pukuhuoneet 1 ja 2 toimivat sähkölukolla automaattisesti. Pukutiloja 3-6 käytetään lähinnä piirin tai liiton asettelemien pelien yhteydessä. Pyydä pukuhuoneen tarvitsijalta kuittaus avaimesta valvojan pöydällä olevaan listaan. Pukuhuoneen vapauduttua avain palautetaan paikalleen valvojan pöydän yläpuolelle ja valvoja kuittaa sen palautetuksi.
• Ilmoittaa havaitut puutteet ja epäkohdat Espoonlahden urheilupuiston henkilökunnalle
• Huolehtia valvonta-alueen yleisestä siisteydestä

4. Valvojan ohjeet
• Merkitse nimesi ja valvontatuntisi valvojan pöydällä olevaan valvontapäiväkirjaan valvontapäiväsi kohdalle.
• Valvojan avain on numerolukollisessa laatikossa pukukoppi 1:n eteisen seinässä. Valvojan avaimen lisäksi valvoja tarvitsee pin-koodin ulko-ovesta ja pukukoppikäytävän ovesta kulkemiseen. Pin-koodin saat Jarmolta tai Maijalta (ks. yhteystiedot tämän ohjeen lopussa).
• Pidä valvojan puhelin koko ajan mukanasi valvojana ollessasi. Huomaa, että erityisesti pukuhuoneissa kuuluvuus on heikko rakennuksen ulkopinnalla olevan metalliritilän vuoksi. Käytä puhelinta aulassa tai ulkona. Puhelimen laturia säilytetään kahviossa.

Huom. Pidä ylläsi naulakossa roikkuva keltainen valvojan liivi, jolloin kaikki näkevät tehtäväsi.

• EPS:n toimiston ja aulan ovien tulee olla lukossa valvonta-aikoina. Älä päästä ulkopuolisia näihin tiloihin. Kaikilla asianosaisilla on oma avain toimiston tiloihin. Poikkeuksena tietenkin kahvilan aukioloajat!
• Pukuhuoneet 1 ja 2 pidetään koko valvonta-ajan auki, muita pukuhuoneita (3-6) käytetään vain poikkeustapauksissa. Poikkeuksia ovat pelit, tuomarit ja turnaustapahtumat. Tuomareille on oma pukuhuone, nro 7, johon on oma avain.
• Mikäli annat avaimen pukuhuoneisiin 3-6, pyydä vastuuhenkilöltä siitä kuittaus valvojan pöydällä olevaan varauslistaan. Kuittaa varaus omalla allekirjoituksellasi, kun saat avaimen takaisin.
• Pukukoppiavainnipussa oleva sähköavain ei tarvitse pin-koodia, kun kuljetaan pukukoppikäytävälle.
• Kulje valvottavat alueet läpi vähintään kerran tunnissa, myös sisällä kuplahallissa, jotta näet onko jotain poikkeuksellista tapahtunut tai tapahtumassa. Tällaista poikkeuksellista voivat olla esim. vahingonteot, tapahtuneet vahingot, asiaan kuulumattomat oleskelijat yms. Mikäli havaitset poikkeavaa, soita Espoonlahden liikuntapuiston päivystävälle vahtimestarille tai hätätapauksissa yleiseen hätänumeroon. Vahtimestarin numero on valvojan puhelimessa. Kirjoita kuvaus poikkeavasta tapahtumasta myös valvojan pöydällä olevaan valvontapäiväkirjaan.

• Klubitalolta ulos mennessäsi käännä ulko-oveen teksti ulospäin lappu, jossa lukee "Valvoja kierroksella." Lapussa on myös valvojan puhelinnumero.

5. Muuta huomioitavaa
• Valvonta-aikoina Klubitalolla EPS:n tiloissa ei saa olla ylimääräisiä henkilöitä ellei kyse ole seuran tai joukkueen kokouksesta tai oheisharjoituksesta. Tällöin paikalla tulee olla seuran tai joukkueen edustaja, joka myös vastaa tilojen siistimisestä tapahtuman jälkeen. Poikkeuksena luonnollisesti kahvilan aukioloajat.

Löytötavarat ovat ns. punaisen käytävän kulmakaapissa. Sinne kulku ulkokautta. Ovi avautuu "lätkällä". Valvojan on syytä AINA mennä mukaan katsomaan, löytyykö kadonnut tavara. Vie vuorollasi löytyvät tavarat ko. löytötavarakaappiin ylimpään koriin. Pallonsa hukanneilta on hyvä jo ennen löytötavarakaapille menoa kysäistä millainen pallo on hukassa, sillä muuten saattaa paras löytöpallo löytää uuden omistajan, vaikkei se hänen olisikaan.

Sähkökatkot piinaavat joskus. Valvojan lipaston kaapissa on taskulamppu. Mikäli sähköt katkeavat tai vain "vilkahtavat" saattavat kahvilan ja 1-pukuhuoneen WC:iden hälytykset kytkeytyä päälle. Käy kuittaamassa ne pois WC:iden seinällä olevasta "palautus"-napista.


Sähköjen katketessa mene nopeasti kuplaan! Taskulamppu mukaan, siellä on sitten pimeää. Uloskäynti on sallittu vain pyöröovesta. Hätäuloskäyntien ovia EI SAA AVATA KUIN TODELLISESSA HÄTÄTILANTEESSA. Hätäuloskäyntien avaaminen laskee kuplahallin ilmanpaineen, jolloin kupla alkaa painua kasaan. Hätäuloskäyntien tarpeeton avaaminen saattaa myös "siepata" avaajan kuplasta ulos ilmanpaineen laskiessa.

Mikäli valot sammuvat vain hetkeksi, ne palautuvat kuplaan n. 7 minuutissa.

Pallo katolla? Joskus innokkaat futarit onnistuvat saamaan pallonsa Klubitalon katolle. Tikkaat löytyvät pukuhuonekäytävän seinältä ja lukko avautuu valvojan avainnipussa olevalla abloy-avaimella.


• Kun valvonta-aika päättyy, tarkista että pukuhuoneiden hanoista ei valu vesi, kalusteet ovat ehjiä, WC:t ovat kunnossa, pukuhuoneiden ulko-ovet ovat lukossa. Pukukoppien valot sammuvat automaattisesti.
• Kuplahallin ulko-oven avaavat ja sulkevat erikseen sovitut henkilöt, se ei kuulu valvojan tehtäviin. Kuplaan liittyvissä asioissa tai ongelmatilanteissa ota yhteys Vesa Vähäpietilään p. 045- 165 0095.
• Jätä valvojan puhelin Klubitalon aulassa olevalle lipastolle ja liivi naulakkoon. Jos valvontavuoro on päivän viimeinen, vie avain takaisin numerolukolliseen laatikkoon ja lukitse se. Huom: vie avain lokeroon ennen ovien lukkiutumista ja katso, ettet itse jää oven taakse. Lähtiessäsi sammuta valot aulatilasta ja katso, että ulko-ovi lukkiutuu.
***************************************************************************************
Valvojan tärkeitä puhelinnumeroita

Yleinen hätänumero 112

Huoltorakennuksen eli Klubitalon osoite:
Espoonlahdentie 2-4, 02360 Espoo
Espoonlahden jäähallin vahtimestarit 09-8165 7567, 046 877 2010
Vesa Vähäpietilä (kuplaan liittyvät asiat) 045 165 0095

HUOM!

Mikäli tulee mitä tahansa kysyttävää tai pienempiä ongelmia (jotka eivät vaadi soittoa 112:een)
voit soittaa Jarmo Vaskolle p. 040- 564 3020 tai Maija Jokiselle 044 – 373 8929 (molemmat numerot ovat valvojan puhelimessa).

Älä yritä ratkaista uhkaavia tilanteita yksin vaan kutsu aina apua.